Huawei Mate 40 oslní 5nm procesorem, pokročilými fotoaparáty i zaobleným panelem

4
Huawei Mate 40 oslní 5nm procesorem, pokročilými fotoaparáty i zaobleným panelem
Fotografie: Huawei.com
  • Displej o uhlopříčce 6,5" podporuje 90Hz obnovovací frekvenci
  • Hlavní snímač se chlubí rozlišením 50 megapixelů a světelností f/1.9

Huawei dnes po dlouhém napínání představil novou řadu Mate 40, kterou tvoří Mate 40 a lépe vybavené modely Mate 40 Pro a Mate 40 Pro+. Ačkoliv ty nejlépe vybavené mobily označuje přídomek Pro, ani „základní“ Mate 40 se nemá za co stydět.

Jednou z hlavních předností je samotný fotoaparát, který najdeme na zádech ve stylovém kruhovém uspořádání. Na jeho vývoji se i tentokrát podílela společnost Leica. Hlavní RYYB snímač nabídne rozlišení 50 megapixelů s clonou f/1.9 a ohniskem 23 milimetrů. Ultraširokoúhlý objektiv se chlubí světelností f/2.2. Dále nechybí trojnásobný teleobjektiv o rozlišení 8 Mpx a světelnosti f/2.4, jenž podporuje optickou stabilizaci. Celkem tak Huawei Mate 40 nabídne pětinásobné přiblížení, počítáme-li jej od ohniskové vzdálenosti ultraširokoúhlého objektivu.

Huawei Mate 40

Zájemce nezklame ani OLED displej o uhlopříčce 6,5" a rozlišení 2 376 × 1 080 pixelů. Nechybí mu podpora zvýšené 90Hz obnovovací frekvence i moderní zaoblení okrajů. Mezi biometrické způsoby rozpoznání uživatele se řadí 2D sken obličeje pomocí selfie kamerky či čtečka otisků integrovaná přímo do displeje.

Huawei Mate 40

Uvnitř zařízení tiká 5nm procesor Kirin 9000E, který doprovází 8 GB operační paměti a 128GB úložiště. Baterii o kapacitě 4 200 mAh lze nabíjet výhradně drátově výkonem 40 W. Bezdrátové nabíjení zcela chybí. Prozatím nevíme, kdy přesně se novinka objeví na trhu. V přepočtu na české koruny by však měla stát necelých 25 tisíc korun (899 eur). Nepřekvapí, že telefon nemůže využívat Google služby.

Diskuze ke článku
M. T.
M. T.
Pořád dokola - bez googlu k ničemu, bla bla 😁.
90 % pro mne nejpoužívanějších apek již nyní najdu na appgallery a zbytek nakonec časem zjistím, že je vlastně ani nepotřebuji.
Jinak - Huawei Mate 40 Pro má v současnosti nakročeno stát se nejlepším mezi telefony.
(Ani se vlastně Trampikovi nedivím, že se Huaweie v "JůEsEj" bojí.) Je to nebezpečná konkurence 🙂
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ale neoslní cenou, bez Google a Android 10.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze