Huawei FreeBuds Pro 2: zaostřeno na ANC, kvalitu telefonních hovorů a výdrž

1
Huawei FreeBuds Pro 2: zaostřeno na ANC, kvalitu telefonních hovorů a výdrž
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • ANC si poradí s hlukem v letadle i během procházky velkoměstem
  • Díky konstrukci se můžete těšit rovněž na špičkovou kvalitu hovorů
  • Výdrž činí až 30 hodin poslechu hudby

Pokud od nových bezdrátových sluchátek očekáváte kvalitní zvuk s podporou přenosu audia ve špičkové kvalitě díky LDAC, nabízí se jako ideální varianta Huawei FreeBuds Pro 2. Nejnovější zástupce řady FreeBuds Pro nás však zaujal rovněž schopnostmi ANC, kvalitou telefonních hovorů a také solidní výdrží.

Aktivní potlačení hluku do letadla i na procházku

Aktivní potlačení hluku neboli ANC podporuje většina moderních bezdrátových sluchátek, kvalita odhlučnění okolí se však často podstatně liší. V případě FreeBuds Pro 2 napomáhá schopnému ANC již jen samotná konstrukce, kdy jsou špuntová sluchátka logicky lepší k utěsnění zvukovodů než sluchátka pecková. V balení se nachází několik velikostí komfortních silikonových nástavců, tudíž není problém najít správnou velikost.

Druhým bodem je pak samotná technologie ANC využívající snímaní zvuku ze několika mikrofonů, která umí zprostředkovat klid i v opravdu rušném prostředí. Sluchátka, respektive aktivní potlačení hluku, jsme testovali při procházce rušnými ulicemi v centru Prahy, ale také uvnitř letadla či autobusu. Ve všech těchto scénářích se můžete těšit na markantní potlačení okolních ruchů, což umožní mnohem komfortnější poslech hudby či jakéhokoliv jiného obsahu. Nejlépe si sluchátka poradí s nižšími a středními frekvencemi, překvapivě dobře však zvládla odhlučnit třeba i štěkání psa.

Čisté hovory

Důležitým faktorem při výběru bezdrátových sluchátek je rovněž kvalita telefonních hovorů, o kterou se stará sestava mikrofonů, ale také konstrukce. Právě vystupující „nožička“, která se tak nachází blíže k ústům, pomáhá lépe zachytit mluvené slovo a poté jej přenést druhé straně.

Huawei FreeBuds Pro 2

Velmi slušný je rovněž dosah sluchátek, kdy jsme s nimi telefonovali v různých místnostech. Ačkoliv se telefon, k němuž byla sluchátka spárována, nacházel za několika tlustými zdmi více než deset metrů od sluchátek, nedocházelo k degradaci kvality audia.

Výdrž baterie

Přestože jsou FreeBuds Pro 2 kompaktní a snadno se vejdou i do menší kapsy od kalhot, nabídnou dlouhou výdrž. Při běžném scénáři používání tak není problém se dostat až na 30 hodin přehrávání hudby na jedno nabití bez ANC. Z vlastních zkušeností lze konstatovat, že i nároční posluchači budou sluchátka s pouzdrem nabíjet zhruba jednou týdně, a to klidně i bezdrátově. Na výletě tak není problém FreeBuds Pro 2 nabít přímo z chytrého telefonu, jenž podporuje reverzní bezdrátové nabíjení.

Diskuze ke článku
Libor Šenk
Libor Šenk
Klasicka recenze podle "Huawei scriptu". Mam obe verze sluchatek, prave tu druhou jsem si kopil s tim, ze snad to anc bude lepsi - a není. A duky updatum co plati dnes, nemusi platit zitra. Zkusenost z prvni verze je, ze updaty udelaly ze sluchátek jiná. A mam pocit, ze se to stalo i po prvni aktualizaci u dvojek. Dle meho soudu opet u anc k horsimu. A ze by anc stacilo na hluk letadla, nebo ze bych neslysel stekajiciho psa, tak to ani nahodou. Pri anc slysim i jine drobnejsi zvuky, kere bych necekal a tak nejvice utlumi samotne spunty. Ale ano, s anc je to trochu lepsi, nez bez. Ale nemam srovnani s jinymi spunty s anc. Nejvetsi posun mezi verzemi vidim v kvalite poslechu s vypnutym anc. To u prvni verze neni mozne, tedy pokud nestojite o plechovy plochy zvuk. U dvojek je to jiz k poslechu, ale se zapnutym anc zvuk znacne zhutni a je mnohem kvalitnejsi, takze anc prakticky nevypinam, coz ma vliv na dobu poslechu, je kratsi a se zapnutym ldac se doba zkracuje.
Ale abych nebyl jen negativni, uz to, ze jsem do dvojek šel a ne do jine znacky, znaci, ze jsem se sluchatky vice mene spokojen, za mne hraji skvela a vice penez za mozna o neco lepsi zvuk se mi davat nechtelo, i tak to neni malo. Ale poravde u dvojek jsem cekal vyraznejsi posun, nez ve skutecnosti je. Mozna jsem hluchý, ale na zvukovem prednesu je zmena minimalni. Rekl bych, ze i kdyz si sluchatka zachovala prakticky svuj tvar a provedeni, tak nejvetsi zmena je v designi. Dvojky jsou mensi, lehčí a to i u pouzdra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze