Huawei Ascend Y300: první dojmy a videopohled

Huawei chystá další levný model, který by měl v jeho portfoliu nahradit současný Ascend G300. Novinka Ascend Y300 se bude s podobnou výbavou snažit navázat na prodejní úspěchy. Zaujmout by mohly kompaktní rozměry či velmi slušná výbava spolu v kombinaci s příznivou cenou.

Huawei Ascend Y300 je trošku tajemný mobilní telefon, který výrobce přímo oficiálně nepředstavil. My jsme však měli možnost si jej ještě před zahájením prodejů vyzkoušet a v tomto článku vám tak zprostředkovat prvotní dojmy. Jistě si vybavíte Huawei Ascend G300, zřejmě nejúspěšnější model výrobce na našem trhu. Právě ten by novinka měla postupně nahradit.

Sympatický Huawei Ascend Y300 padne dobře do ruky

Ascend Y300 svým designem přesně zapadá mezi novinky letošního roku. Velmi podobně vypadá například vyšší model Ascend G510. Y300 je však menší a tím pádem i kompaktnější. Díky zaobleným hranám padne velmi dobře do ruky a pohodlně se ovládá. Palcem obsloužíte celý displej, který je typu IPS, nabízí 4palcovou úhlopříčku a plně dostačující rozlišení 800 x 480 pixelů.

Huawei Ascend Y300 – první pohled

I mezi levné telefony se již protlačily dvoujádrové procesory, v tomto případě s taktem 1,2 GHz. Na druhou stranu operační paměť 512 MB příliš parády neudělá. Z čísel zbývá jmenovat 4GB interní paměť, kterou lze rozšířit paměťovými kartami. O prostředí se stará Android 4.1 Jelly Bean, nicméně to skoro nepoznáte. Ascend Y300 je totiž vybaven novým prostředím Emotion UI, které například zcela ruší hlavní menu a vše je seskupeno na pohotovostních obrazovkách. Důležitější nicméně je, že se výrobci vše povedlo odladit a prostředí je příjemně rychlé.

Zadní strana je vroubkovaná

Integrovaný fotoaparát nabízí 5megapixelové rozlišení, spolehnout se můžete na automatické ostření a přisvětlovací LED diodu. Zklamání přichází u videa. Výsledný záznam bude vždy v maximálním rozlišení 640 x 480 a to opravdu není důvod k oslavě. Chuť si spravíme u baterie, jejíž kapacita 1730 mAh dává naději na slušnou výdrž.

Závěrem lze říci, že nebýt špatného videa, zanechal na nás Huawei Ascend Y300 vcelku dobré dojmy. Jde o sympatický a kompaktní telefon, který nepostrádá žádnou důležitou funkci a úspěch by mohl slavit především díky ceně. Ta sice není oficiálně potvrzená, nicméně by se měla pohybovat kolem čtyř tisíc korun. Otazník visí rovněž nad přesnou dostupností. Na pultech obchodů by se měla novinka objevit během března 2013.


Technické parametry Huawei Ascend Y300

Kompletní specifikace
Konstrukce124,5 × 63,8 × 11,2 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225Q, CPU: 2×1 GHz, GPU: Adreno 203
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 730 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:31 hodin
Dostupnostbřezen 2013, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
Míraa
Chtělo to natočit i reakce Camery, která bývá právě u telefonů Huawei dost pomalá. Tedy rozhodně u jinak výborného (v přihlédnutím a cenu) G300 je to fakt bída. Zpoždění veliké, které zvyšuje náročnost na pevnou ruku, aby se udělala ostrá fotka.
K@rlos
Vyšší rozlišení videa přece musí použitý procesor zvládnout nebo ne? Jinak kdyby dali 1GB RAM + HD video,tak by to byl super telefon.
Jozef
To mě u těch výrobců "chytrých telefonů" vždycky drtí na čem šetří. 512 RAM je fakt málo! Vždy jim chybí jen malej krůček k optimálnímu výtvoru za příznivou cenu. Copak u toho ani trochu nepřemýšlejí?
K@rlos
osobně si myslím, že by na chod telefonu měla paměť RAM větší význam, než dvoujádrový procesor....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze