Huawei Ascend W1 a Y300 na českém trhu: známe dostupnost a ceny

27

Výrobce Huawei uvolnil oficiální tiskovou zprávu, která pojednává o dostupnosti dvou smartphonů rodiny Ascend, modelů Ascend W1 a Ascend Y300, na českém trhu. Oba se v ČR objeví co nevidět a oba dokážou nalákat na výkonný hardware a velmi přijatelnou cenu.

Jako první se na českém trhu objeví o něco slabší model Ascend Y300, směřovaný na nenáročné uživatele. Ten přinese klasický „obdélníkový“ design a dobrý poměr ceny a výkonu. Nalezneme tu čtyřpalcový IPS displej s rozlišením 800 x 480 pixelů, dvoujádrový procesor Mediatek s taktem 1,2 GHz, 512 MB operační paměti či 5 Mpx fotoaparát s LED diodou. Vše přitom běží na systému Android 4.1 Jelly Bean.

Smartphone pohání baterie s kapacitou 1730 mAh a nechybí ani interní úložiště o velikosti 4 GB s možností jej rozšířit o paměťovou kartu microSD. Na českém trhu se tento kousek objeví už dnes, 28. března, v černém nebo bílém provedení. Doporučená cena je stanovena na 3990 Kč s daní.

Podívejte se na modely Ascend W1 a Ascend Y300 v našem katalogu.

Podstatně zajímavější je model Ascend W1, a to jak z hlediska vzhledu, tak hardwaru. Tento model střední třídy nabízí podstatně stylovější a tenčí konstrukci s velkým čtyřpalcovým IPS displejem a stejným rozlišením, jako kolega. V útrobách mu tluče dvoujádrový procesor Qualcomm S4 Plus s taktem 1,2 GHz, doplněný o 512 MB operační paměti a grafický čip Adreno 305. Základem však, na rozdíl od levnějšího bratříčka s Androidem, slouží operační systém Windows Phone 8.

Na zadní straně tu taktéž naleznete 5 Mpx fotoaparát s LED diodou a uvnitř baterii s kapacitou 1950 mAh. Interní paměť čítá 4 GB s možností ji rozšířit o karty microSD. V České republice se model objeví 1. dubna v černé a modré (exkluzivně pro operátora O2) barvě za stanovenou cenu 4990 Kč s daní.

Zdroje: TZ Huawei

Diskuze ke článku
Petr
Ascend W1 má dobrou baterku ale zabíjí to 4Gb interní paměť.
duruz
Kurnik, ten android vypada hodne slusne :)..zajimalo by me, jestli je ten procak kompatibilní s vetsinou aplikaci.
Jen 4GB vnitrni pamet?
S WP8 je tam po spusteni jen 1.6GB a to je malo. Navic tam chybi nektere aplikace co pridava Nokia jen do svych smarphonu.
fero
Snad pujde lepší L520 s cenou níž :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze