Šéf Huaweie prozradil tři nové SoC včetně 64-bitového osmijádra

Čínský výrobce Huawei by mohl brzy představit tři nové procesory, mezi nimiž bude jeden čtyřjádrový a dvojice osmijádrových, z nichž jeden bude 64-bitový. Na nejrozšířenější čínské mikroblogovací stránce Weibo, která je hybridem mezi Twitterem a Facebookem, to prozradil sám nejvyšší šéf firmy Richard Yu.

V případě 64-bitového osmijádrového procesoru by mohla použita architektura big.LITTLE, což znamená, že se nejedná o plnohodnotné osmijádro, kde by bylo najednou využito všech osm jader, jako je tomu v případě čipsetu MT6592 od Mediateku, který byl představen loni v červenci, a který obsahuje osm jader A-7. V tomto případě bude moci být v jednu chvíli aktivní pouze jedna sada čtyř jader. Čipová sada bude přitom obsahovat Cortex A-57 a Cortex A-53.

Huawei logo (správné!)

Také druhý osmijádrový čipset od Huawei je postavený na architektuře big.LITTLE s Cortex A-15 a Cortex A-7. Čtyřjádrový procesor je postavená na ARM Cortex-9 a je vyroben pomocí 28nm výrobního procesu. Oba tyto čipsety budou obsahovat modemy pro GSM, WCDMA, TD-SCDMA, TD-LTE a FDD-LTE. Kdy se s novými procesory setkáme v nových telefonech Huawei, je však zatím nejasné.

Zdroje: phonearena.com, gsminsider.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze