Huawei Ascend P1 a P1 S naživo: stylové barvy a videoprezentace

2

Výstava CES byla prozatím zproštěna nějakých velkých překvapení, pár zajímavostí se ale rozhodně našlo. Jednou takovou je i přístroj Ascend P1 a jeho tenčí bráška P1 S, jež nám představil výrobce Huawei. Nejen, že si druhý model ukousl cenu za nejtenčí smartphone, ale oba nabídly i nabušený hardware a menší překvapení v uživatelském prostředí.

Jak jste si mohli dočíst z našeho dřívějšího preview, po hardwarové stránce se Huawei nemá vůbec za co stydět. Do ultra tenkého těla dokázal vměstnat jak dvoujádrový procesor a grafický čip, tak velký Super AMOLED displej, silný akumulátor a fotoaparát s rozlišením 8 MPx. Zde nemůžeme nic, než smeknout.

Ven se kromě oficiálních renderů konečně dostávají i živé fotografie dvou barevných variant – klasické černé a hravé žluté. Výsledný produkt nabídne tři barevné kombinace, kde žlutou nahradí růžová a přidá se ještě bílá.

Tenký a zrcadlový

Na první pohled je design nesmírně stylový a tenké tělo tomu jen napomáhá. Přístroj zajisté připomíná konkurenční Samsung Galaxy S II, i když je o něco tenčí a užší. Živé barevné kombinace (ať už žlutá, či růžová) jsou rozhodně skvěle vybrány a stylová černá tak není jedinou možnou volbou. Co naopak na přímém slunečním světle přehlédnout nelze, je nejen lesklý plastový povrch, ale i velký displej, který otisky prstků přitahuje jako magnet. U podobných materiálů se něco podobného dá očekávat a displej bohužel nevyužívá technologii Gorilla Glass, takže se budete muset spokojit s neustálým leštěním.

Pokud se podíváme na prezentační video a představený operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, můžeme vidět nedotknuté uživatelské prostředí Google, které je však v některých aspektech vylepšeno. Velmi zajímavě vypadá 3D efekt menu, který je díky silnému procesoru plynulý a oku lahodí. Zřejmě Huawei použije stejné řešení, jako například u modelu Vision, kde jen od výroby figuruje aplikace Mobile Shell 3D.

Huawei Ascend P1 S i jeho tlustší kolega se objeví v Evropě ve druhém čtvrtletí letošního roku. Ceny jsou zatím neznámé.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Honza
Video SlashGear - nelíbí se mi, když redaktor celkem respektovaného média přijede na výstavu, neumí ani vyslovovat název výrobce (OK, nemusí vědět před reportáží, ale než začne nahrávat nebo dávat do světa, měl by to umět). tato neprofesionalita zahraničních serverů mne vytáčí. Navíc si plete modely, nepřipraven...tohle prostě není dobré.

Jinak telefony překvapivě hodně konkurenceschopné. Cena bude už odpovídající, ne podstřelené jako jiní modely značky. Ale kvalita zpracování a výbava vypadá dobře. Snaží se kluci:-)
mato
Ma gorilla glass alebo nema nikde inde som sa s tym nestretol ze nema. Tak isto aj zahranicne weby uvadzaju ze ma. Dakuje

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze