HTC 7 Mozart: multimédia a Windows Phone 7

1

Další z oznámené trojice nových smartphonů od HTC nabídne především multimediální funkce v komfortním balení Windows Phone 7. Nechybí 8 Mpx fotoaparát nebo 3,7 palcový displej s jemným rozlišením. Es v rukávu má ale Mozart mnohem víc.

Mozart je jedním z prvních telefonů s novým operačním systémem Windows Phone 7, který trochu nevděčně rezignoval na dědictví svého předchůdce, Windows Mobile. Dramatickou změnou konceptu chce Microsoft konečně dohnat Google a Apple. Prostředí je teď mnohem víc uživatelsky přívětivé. Na druhou stranu Microsoft vývojářům z HTC svázal ruce a tak novou verzi HTC Sense uvidíte jen jako aplikaci (Hub), nikoliv prostředí.

Zaujme fotoaparátem

Mozart má vynikat především fotoaparátem s osmi megapixely, který je nejen na poměry HTC opravdový nadstandard. Na zadní straně najdete také xenonový blesk, který strčí do kapsy všechny varianty přisvětlovacích diod. Na druhou stranu vám blesk není nic platný, když chcete ve špatných světelných podmínkách natáčet video. Jak se u nového, highendového telefonu očeká, zvládne natáčet video v 720p.

A co paměť?

HTC 7 Mozart přichází s řešením, na které u korejského výrobce nejsme zvyklí. V telefonu najdete zabudováno 8 GB paměti. To zní jako velké číslo, ale po bližším prostudování přístroje zjistíte, že nemá žádný slot pro paměťovou kartu. Není to ovšem vina HTC. Hardwarové parametry pro přístroje s WP7 si totiž nadiktoval Microsoft, a to včetně toho, co v telefonech být nesmí. I když se 8 GB zdá hodně, je ve hvězdách, jak budou datově náročné aplikace pro WP 7. Nehledě na to, že pro telefon, který se specializuje na přehrávání hudby a prohlížení fotek, 8 GB nemusí stačit už od začátku.

Výkon a konstrukce a parametry

V HTC 7 Mozart najdete 3,7 palcový kapacitní displej s rozlišením 480 x 800 pixelů. Srdcem přístroje je 1 Ghz procesor, k dispozici je 576 MB RAM a 512 MB ROM. Samozřejmostí je přítomnost GPS modulu, který ale v době vydání telefonu využijete maximálně ke zjištění polohy v Bing Maps. Specialitou HTC Mozart mají být extrémně kvalitní a výkonné reproduktory. Přístroj má certifikát SRS WOW HD a pokud si zvolíte maximální hlasitost, lidé se za vámi jistě budou otáčet. Pokud je vaším tajným snem obtěžovat spolucestující v MHD, Mozart bude telefon, který hledáte.Stejně jako HTC Legend, je i Mozart vyrobený z jednoho kusu hliníku.

HTC 7 Mozart bude k dispozici v maloobchodní distribuční síti v průběhu listopadu letošního roku a nové majitele vyjde na 12 499 Kč.

Technické parametry

Rozměry119 × 60,2 × 11,9 mm
Hmotnost130 gramů
Konstrukce klasická
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz
Displej dotykový – kapacitní, aktivní, TFT, rozlišení 480 x 800 px, úhlopříčka 3,7 palce
Paměť512 MB ROM, 576 MB RAM, 8 GB vnitřní paměť
Operační systémWindows Phone 7
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, budíky, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů, webový prohlížeč, čtečka office dokumentů, univerzální vyhledávání
Multimédiareálné tóny, hudební přehrávač, 3,5 mm Jack konektor, přehrávač videosekvencí ve formátech MPEG 4, Bing Maps
Fotoaparát8 Mpx, auto-focus, xenonový blesk, 720p nahrávání videa
Navigace GPSintegrované A-GPS, Bing Maps
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth v2.1 + EDR (A2DP/AVCRP), GPRS, EDGE, 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n
Baterie a výdrž 1300 mAh vyměnitelná Lithium-Ion
Diskuze ke článku
GraVeGun
Prosím zařaďte si do slovníčku pojmů že firma HTC je z Tchajwanu :)

"HTC 7 Mozart přichází s řešením, na které u korejského výrobce nejsme zvyklí."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze