HTC Wildfire E Lite je chytrou, kompaktní a levnou novinkou

1
HTC Wildfire E Lite je chytrou, kompaktní a levnou novinkou
Fotografie: HTC
  • Telefon má pouze 5,45palcový HD+ displej
  • Nechybí mu však praktická čtečka otisků prstů
  • Čtyřjádrový procesor doprovází 2GB operační paměť
  • Nasazen je operační systém Android 10 Go

HTC na svých jihoafrických oficiálních stránkách představilo nový přírůstek do řady Wildfire. Nově jsme se dočkali modelu Wildfire E Lite. Jak již samotný název napovídá, půjde o zcela základní telefon s chytrými funkcemi. Displej narostl jen na 5,45" a disponuje HD+ rozlišením. Zařízení tak bude relativně kompaktní, avšak vše trochu kazí nezvykle velké rámečky nad a pod displejem.

HTC Wildfire E Lite

Pod kapotou je nasazen čtyřjádrový procesor MediaTek Helio A22 doprovázený 2GB RAM. Než se zhrozíte, jak vůbec takový telefon bude fungovat, dodáme, že je osazen výrazně odlehčeným operačním systémem Android 10 Go, který je schopen fungovat i s 1GB RAM. Dvojnásobná porce tedy již zajistí zcela korektní chod. Pro data je připravena 16GB interní paměť a slot pro paměťovou kartu. O zabezpečení telefonu se může postarat váš obličej, respektive jeho rozpoznání, případně otisk prstu. Nezbytná čtečka je na zadní straně telefonu.

Na zadní straně je hlavní fotoaparát, který nabízí 8 megapixelů, sekunduje mi VGA snímač pro práci s hloubkou ostrosti. Parťáka má na čelní straně, kde je pro potřeby selfies 5megapixelová kamerka. Nové HTC podporuje Bluetooth 5.0 a dokonce i Wi-Fi na 5 GHz. Baterie má kapacitu jen 3 000 mAh, ale s ohledem na malý displej je to zcela dostatečná hodnota.

HTC Wildfire E Lite bude nabízeno výhradně v černé variantě, přičemž cena je na jihoafrickém trhu stanovena v přepočtu na 2,5 tisíce korun s daní.

Technické parametry HTC Wildfire E Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce147,9 × 71,4 × 8,9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,45" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio A22, CPU: 4×180 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 10
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
smutné co zbylo po tomto výrobci že už se píše o tom že začíná vyrábět tento telefon, který bych nekoupil ani pro tchyni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze