HTC ve 2. čtvrtletí navýšilo příjmy, přesto je v provozní ztrátě

5

Společnost HTC rozhodně neprožívá jednoduché období. V uplynulém druhém čtvrtletí roku 2016 se však výrobci podařilo mezičtvrtletně navýšit příjmy. Ani to však nestačilo na smazání provozní ztráty.

HTC

Sázka na vlajkový model HTC 10 a povedenou virtuální realitu v podobě brýlí HTC Vive se zřejmě vyplatí. Navzdory tomu, že český trh na příchod špičkové vlajkové lodi nadále čeká, na důležitých trzích se modelu zřejmě slušně daří a výrobce se může alespoň trochu radovat. Mezičtvrtletně mu totiž stouply příjmy o 27 % na 598,4 miliónů dolarů.

Nepřehlédněte

HTC 10 a virtuální realita HTC Vive

Ani toto pozitivum nicméně nedokázalo pokrýt nemalou provozní ztrátu společnosti. Ta aktuálně činí 132,9 miliónů dolarů. Je však nutno podotknout, že došlo k poklesu. V minulém kvartále činila provozní ztráta 150 miliónů dolarů. HTC se snaží šetřit, kde to jen jde a dokonce prodalo půdu pod svými nemovitostmi ve městě Taoyuan. Inkasovalo za to pěkných 31 miliónů dolarů. I v následujícím čtvrtletí hodlá společnost těžit z klíčových modelů. Nám nezbývá doufat, že se jich dočkáme i na českém trhu.

HTC 10 – videopohled

Zdroje: investors.htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jan Molinaro
Jan Molinaro
Naposledy upraveno: 3. 8. 2016 17:15
Škoda té ztráty...už i Sony je v pár milionovém zisku, takže se může chlubit, že její sebevědomé čtvrtletní finanční plány vyšly po asi 2 letech.
Myslím, že by HTC neuškodilo udělat telefon do vyšší střední třídy pro tento rok do 9 tisíc. Nějakého konkurenta pro Xiaomi Mi4s nebo Oneplus X. 3 GB RAM, kvalitní foťák (f 2.0, 8-12 Mpx,..), osmistovkový snapdragon, nějaké kvalitnější Adreno (v modelech se nevyznám), čtečku otisků prstu, kovová záda, Full HD displej a mají bestseller.
Já měl HTC moc rád, ale bohužel se změnilo. Dřív bylo zaměřeno na geeky a hračičky, ale PR oddělení asi došlo, že to není moc zaměřené na širší masy, tak se změnilo a nevím jeslti to je lepší...
London
Mám už druhé HTC teraz m8 a pôjdem do HTC10. Celý systém funguje bez akéhokoľvek zaváhania už viac ako rok.
Pavel B
Ahoj,mám cca 1,5 roku HTC M8 a pořád funguje výborně.Do desítky určitě půjdu,HTC umí dělat hodně dobrý telefony, jen je neumí prodávat.Jsem rád, že se jim začalo v Q2 2016 trochu dařit.
HTC 10 je fakt špička, výborně odladěné prostředí,skvělý disign,výborné zpracování.
London
HTC UK teraz predáva 10ku za £469 čo je cca 15tis czk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze