HTC skončilo první čtvrtletí 2016 ve velké ztrátě

18

HTC má za sebou další čtvrtletí, které si za rámeček rozhodně nedá. Oproti loňskému prvnímu čtvrtletí totiž došlo k 64% poklesu tržeb. Dle očekávání se HTC musí vyrovnat i s provozní ztrátou.

HTC

HTC dnes oznámilo své hospodářské výsledky za první čtvrtletí roku 2016 a bohužel to není příjemná podívaná. Došlo totiž k meziročnímu poklesu tržeb o 64 %. Aktuálně činí jen 463 milionů dolarů, zatímco loni ve stejném období to bylo 1,3 miliardy dolarů.

V loňském prvním kvartále se HTC mohlo těšit z provozního zisku 11,6 milionů dolarů, avšak aktuálně už je opět v provozní ztrátě, a to ve výši 150 milonů dolarů. HTC se však soustředí spíše na další měsíce, které budou klíčové s produkty HTC 10 a HTC Vive.

Přečtěte si: Vyzkoušeli jsme finální virtuální realitu HTC Vive. Je nejlepší

HTC Vive – MWC 2016

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Var-G
Ne, jedem mobil konkrétně HTC 10 je ze záporných čísel opravdu nevytáhne. Do dvou let maximálně HTC ukončí mobilní divizi podle mě.
kleinak
Mě je jedno kdy kdo skončí, jsou to jen spekulace, ale nechápu Ty firmy, které se tím živí, že je to baví.
HTC jede pořád dokola to samé, design telefonů se moc nezměnil, nejsou sice ošklivé, ale asi to nestačí a cena je často,nebo většinou až do nebe volající.
To musí opravdu někdo dotovat, nebo prát peníze. Přece firma která nevydělá, chtě nechtě musí skončit, to je ji prostě nemůže vyplatit.
A to samé je MS, ale tam je to trochu jiné, MS má peněz dost a telefony nejsou tím hlavním co je živí.
Jinak v podstatě to samé, vyhozené peníze a nikomu to nevadí ani MS ani HTC, jedou dál.
fgdzwre
loď se potápí, záchranné čluny spuštěny ale nic platné, voda ledová, všude v okolí řádí mořezmrz, destrukce parního kotle, hrozná podívaná
Htc 10
Dobrý den. Ode dneška mám doma HTC 10 Gold. Pokud by jsi ho chtěl někdo z redakce ohmatat. Zanechte na sebe kontakt. obratem se ozvu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze