HTC upgraduje své telefony na Android 4.0. Ale ne všechny

Výrobce HTC je znám svými precizními updaty a skvělou podporou, což dokázal nejen na několika generacích operačního systému Android. Stejné kvality by se rád přidržel i u nového Ice Cream Sandwich, který hodlá rozšířit na co největší počet svých přístrojů. Nepůjde to ale tak snadno, jako u Sony Ericssonu.

Je jasné, že všechny žhavé novinky v čele s modelem Samsung Galaxy Nexus dostanou novou verzi systému do vínku automaticky. Co ale starší přístroje výrobce? Řada Desire stále nepatří do starého železa a patří mezi ty nejoblíbenější, takže by se dalo čekat, že je jen otázkou času, kdy Android 4.0 překočíruje i na další modely.

TIP: Přečtěte si také naše preview na přístroj Samsung Galaxy Nexus.

HTC poslední dobou úzce sleduje systémové možnosti a funkce a snaží se zjistit, na jak široké spektrum smartphonů půjde systém bezbolestně převést. Z hardwarového hlediska totiž Ice Cream Sandwich nemá žádné nové nároky a je v zásadě na stejno se současnou generací Gingerbread. Jak ale víme, také s updatem na Gingebread mělo HTC problémy například u modelu Desire. Na druhou stranu Sony Ericsson oznámil, že všechny Xperie roku 2011 dostanou Android 4.0, a to ještě do konce roku.

„Upgrady vyžadují dobré vyvážení hardwaru a softwaru pro co možná nejlepší stabilitu a výkon, takže prosím mějte strpení, než oznámíme seznam podporovaných telefonů,“ oznámila společnost na své oficiální facebookové stránce. „Naším cílem je vydat update pro tolik přístrojů, pro kolik to jen bude možné a vše se dozvíte v nadcházejících týdnech.“ Doufejme tedy, že se HTC neomezí pouze na updaty několika nejnovějších modelů.

Zdroje: fonearena.com, slashgear.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze