HTC údajně podepsalo tříletou dohodu na výrobu telefonů Nexus

4

Nové telefony z řady Nexus by mohly na svém těle mít vždy i logo společnosti HTC. A to dokonce po dobu následujících tří let. Právě na tak dlouho má být údajně podepsána dohoda s HTC na výrobu nových modelů, a to počínaje rokem 2016.

Nexus

Pokud vás telefony řady Nexus zajímají, jistě to pro vás není nic překvapivého. Pravidelně se každý rok řeší, který výrobce vyrobí nové modely. V historii se na výrobě již podílelo HTC, Samsung, LG, Motorola i Huawei. V letošním roce by se do akce mohlo vrátit HTC, o čemž mohou svědčit i dřívější spekulace. HTC by totiž mělo letos zřejmě vyrobit hned dva Nexusy, které se budou primárně lišit velikostí displeje. Základní model poskytne 5palcovou úhlopříčku, vyšší model nabídne displej s 5,5 palci. Podle nejnovějších informací ale HTC podepsalo s Google dohodu o výhradním právu na výrobu telefonu řady Nexus.

TIP! Google I/O 2016 se blíží: čeho bychom se mohli dočkat?

Historicky první telefon Nexus vyrobilo HTC

Připomeňte si: Nexus One: první Google telefon je tady

Dohoda je údajně podepsána na tři roky a právě po toto období by mělo mít HTC na starost všechny modely řady Nexus. Pokud se informace potvrdí, bude to pro výrobce, který nezažívá zrovna úspěšné období, jistě příjemná vzpruha. Současně to neznamená, že by ostatní výrobci hardwaru měli smůlu. Je možné, že například budoucí tablety Nexus bude vyrábět jakýkoliv jiný výrobce.

Zdroje: mydrivers.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
ALAN
SMLOUVA BYLA SKUTEČNĚ PODEPSÁNA ALE PRO HTC NENÍ EXKLUZIVNÍ. OTÁZKOU JE, JESTLI BUDE HTC ZA 3 ROKY JEŠTĚ EXISTOVAT (UPŘÍMNĚ, JÁ SI MYSLÍM ŽE NE A ANI TOMU ZATÍM NIC NENASVĚDČUJE)
mental.disease
Tak budú vyrábať aspoň mobily pre Google, pre seba už nie.. :-))
Martin
No myslím že další rok bude zase nexus od LG.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze