Letošní Nexus by mohlo vyrobit HTC, spekuluje se o funkci 3D Touch

14

Nové modely řady Nexus přicházejí každý rok a ani ten letošní nebude výjimkou. Otázkou vždy zůstává, kdo telefon pro Google vyrobí. Letos se spekuluje, že výroba bude svěřena do rukou HTC, které vyrobilo vůbec první generaci smartphonu Nexus.

Nexus

V loňském roce jsme se dočkali hned dvou Nexusů, model 5X mělo na starost LG, zatímco většího zástupce 6P vytvořil Huawei. Letos zřejmě opět dojde ke změně hlavního výrobce, kterým by se mohlo po dlouhé odmlce stát HTC. Pokud si vzpomínáte, právě HTC je výrobce vůbec prvního Nexusu One. Prozatím se však mnoho navíc o budoucím Nexusu neví. Spekuluje se však, že Google hodlá v novém Androidu N nativně nasadit funkci 3D Touch. Ta by se současně objevila v novém Nexusu a využívat by ji mohli i další výrobci.

TIP! Ten nejlepší Nexus naživo: vyzkoušeli jsme Google Nexus 6P

Huawei Mate S
Funkce Force Touch na Huawei Mate S

Mohlo by jít o zásadní rozšíření této funkce, kterou dokázal veřejně nasadit prozatím jen Apple v nových iPhone 6s a 6s Plus. Huawei vlastní verzi nazvanou Force Touch ukázal na modelu Mate S, avšak tato varianta se zatím neprodává. Displej reagující na různě silné dotyky představilo například na také Gionee na modelu S8, avšak opět téměř bez využití v samotném systému.

Zdroje: weibo.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Filip
Logický krok. Výrobci samozřejmě chtějí nasadit displeje citlivé na intenzitu dotyku, ale bez podpory OS jim to bude naprosto k ničemu.

Pokud to Google nasadí u Nexusu a zakomponuje podporu do OS, tak to otevře všem výrobcům vrátka.
Štěpán S.
Podle mě je dobrý krok od googlu že nové telefony řady nexus vyrobí HTC a funkce 3D touch je myslím hezké zpestření telefonu kterou nakonec využít můžete ale také nemusíte.
crank
Huawei Mate S se s Force touch samozřejmě prodává...
Pepka
Ten nový Nexus by mohlo Htc dostat zpátky na vrchol.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze