HTC se zaměří na levné telefony. Mají přinést zisk

24

HTC musí stále řešit své finanční těžkosti, které si s sebou nese i do roku 2014. Dle slov CEO by řešením měl být konec opomíjení levných telefonů, na které se nyní chce HTC mnohem více zaměřit. Brzy se ale dočkáme i nové vlajkové lodě, u které je samozřejmě vždy nejvyšší marže.

HTC

HTC se za uplynulé čtvrtletí dostalo do značné provozní ztráty ve výši 52 miliónů dolarů. Čistý zisk se však po delší době vrátil do černých čísel a činí 10 miliónů dolarů. Háček však tkví v tom, že zisku HTC dosáhlo pouze díky prodeji podílu ve společnosti Beats, samotné prodeje telefonů a především výdělky tolik radosti nepřinášejí.

Nelze se proto divit, že vyhlídky na aktuální první čtvrtletí roku 2014 nejsou příznivé a počítá se opět se ztrátou. Optimistický však zůstává CEO společnosti Peter Chou, který uvedl, že se HTC více zaměří na cenově dostupné telefony nižších tříd, které doposud značně opomíjelo a přiznává, že to byla chyba. To koresponduje s uniklým modelem Desire 310, který nabízí procesor MediaTek a právě těmito procesory hodlá HTC údajně vybavit modely nižších tříd. Zároveň se HTC bude i nadále soustředit na nejlepší smartphony, které výrobci generují největší marži. Již na jaře se dočkáme nástupce současného modelu HTC One s prozatímním označením M8, který by měl přinést podle neoficiálních informací například překvapivý prvek výbavy v podobě dvou zadních fotoaparátů. Dočkat bychom se měli také opět menší verze vlajkové lodi s výbavou střední třídy.

Zdroje: gsmarena.com, investors.htc.com

Diskuze ke článku
kolo
Před rokem HTC hlásalo že přestane vyrábět levné telefony a bude se soustředit na high-endy. Nějak mu to nevyšlo.
Tom
Hlavně aby ty telefony byli opravdu levné.
Pf
HTC je upne mimo. Ale muze si za to samo. Od 10-5 to s nim jde od doby co se zacalo pelesit s Androidem. Zadny z jeho telefonu, az na HTC One se mi nelibi. Od zacatku bylo nad slunce jasne, ze vedle Samsungu nema sanci.

Hlavne at z toho nezapomene obvinit MS, ze se neprodava Windows Phone 8. Nechapu HTC to nejde ani na jedne platforme, ale hlavne ze prestalo delat tel. s WP8. A pritom v dobe slavy se HTC na Windows Mobile darilo

a podobne je na tom i Sony, dela absolutne nezajimave Androidi tuctovky - Xperie se mi nelibi ani jedna
kaja
Htc to podělalo ne androidem ale napodobením jablka Htc one je příklad kdy je mohlo vynést na vrchol kdyby mělo pořádný fotak,baterku,a slot na sd kartu mohli poslat samsung,sony i lg do kopru ale asi jsou při výrobě sjetí,a tou cenou to celé podělali škoda ,a jak je vidět opět se nepoučili.Pak by raději měli skončit stejně jako přiblblá nokie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze