HTC U12 life je novým zástupcem střední třídy s 6palcovým displejem

aktualizováno o video
4
HTC U12 life je novým zástupcem střední třídy s 6palcovým displejem
  • Střední třída od HTC dostane v letošním roce 6palcový displej
  • Nebude chybět duální fotoaparát s 16 megapixely
  • Procesor Snapdragon 636 doplní 4GB operační paměť a 64GB úložiště
  • Na českém trhu se novinka začne prodávat za 8 995 Kč

HTC sice neprožívá příjemná léta a soustředí se primárně na své vlajkové lodě, avšak na střední třídu zcela zanevřít nehodlá. Důkazem budiž novinka U12 Life, kterou nám HTC před malou chvílí ukázalo na své tiskové konferenci v Berlíně. Na první pohled ve vás vzhled může evokovat některé Pixely. Především pak rozdělená zadní strana. Ta je nebývale lesklá, ale současně se ve zhruba dvou svých třetinách chlubí zdrsněnou povrchovou úpravu. Na ní nejsou vidět otisky prstů a telefon tolik neklouže.

HTC U12 Life je krásná novinka s dvěma fotoaparáty: živě z Berlína

Samozřejmostí jsou zaoblené boky, díky čemuž telefon padne velmi dobře do ruky. To vše navzdory velkému 6palcovému IPS displeji s Full HD+ rozlišením. Poměr stran displeje je dle očekávání 18:9, avšak chválíme, že se HTC neuchýlilo k neoblíbenému výřezu. Displej je na první pohled jasný a velmi dobře čitelný. Přestože máme před sebou telefon střední třídy, je zadní strana plastová, ačkoliv se snaží tvářit kovově. Meziročně bohužel novinka přišla nejen o zvýšenou odolnost, ale také o funkci Edge Sense, která modelu U11 life nechyběla. Na zadní straně můžeme spatřit ještě čtečku otisků prstů, která funguje tak, jak byste předpokládali. Nezbytná tlačítka jsou pak po pravém boku a v dobrém dosahu. Odemykací klávesa má odlišný povrch a spolehlivě ji nahmatáte i poslepu.

Pod kapotu nového HTC se nastěhoval Snapdragon 636. Nejde o vyloženě výkonný procesor, který by uspokojil skutečně náročné uživatele, avšak na druhou stranu by vás nijak výrazně limitovat neměl. Tím spíše, když jej doplňuje 4GB operační paměť. Nouze nebude ani o úložný prostor, neboť novinka pojme 64 GB vašich dat a je připravena i pro vložení paměťové karty. Systém obstará Android 8.1 Oreo s lehkou nadstavbou od výrobce a radost nám dělá nejnovější bezpečnostní zabezpečení platné k 1. srpnu 2018. Při našem prvním seznámení systém zdobí přehlednost a svižnost. Na každý pád nejde o mnohými preferovaný Android One.

Lákadlem dále jistě bude duální fotoaparát s rozlišením 16 + 5 megapixelů, světelností f/2.0 a elektronickou stabilizací obrazu. Sekundární kamerka zde bude primárně sloužit pro tvorbu bokeh efektu. Dostatečně výkonný hardware umožní zaznamenávat video až ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu, případě ve Full HD rozlišení s 60 snímky za vteřinu. Na absolutní špici se nachází konektivita. Nové HTC si poradí nejen s LTE, ale disponuje také čipem NFC nebo Bluetooth 5.0. Využívat budete moci také dvě nano SIM karty, přičemž obě si poradí se sítěmi LTE. Jde však o hybridní slot, tudíž buď dáte přednost dvěma SIM kartám, nebo jedné SIM kartě a paměťové kartě. Není žádným překvapením, že se u nového HTC nachází USB-C konektor. Kromě něj se však stále dostalo i na 3,5mm jack a všechny ve střední třídě potěší přítomnost stereo reproduktorů. Poměrně nadějně to vypadá i s baterií, která se chlubí kapacitou 3 600 mAh.

Nové HTC U12 life bude nabízeno v barevných variantách Moonlight Blue (modrá) a Twilight Purple (fialová) i na českém trhu. zatímco přesná dostupnost známa není, cena již ano.

HTC U12 life
HTC si svou novinku cení na 8 995 Kč, což se nezdá obvykle přemrštěné a po delší době má HTC minimálně šanci zamíchat kartami ve střední třídě. První dojem totiž nové HTC U12 life udělalo vcelku dobrý. Hezky vypadá, pohodlně se drží, příjemně se ovládá a výbava rozhodně není špatná.

Technické parametry HTC U12 life

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 75,4 × 8,3 mm, 175 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT PLS, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 636, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: Adreno 509
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2018, 8 995 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
To bolo včera zaručených info tu na portále ako si na poslednú chvíľu polepšie so SD660...tak zase nič...
Kensi Blye Deeks
Kensi Blye Deeks
Bez android one nezájem
Blue Sun
Blue Sun
Konecne HTC za rozumnou cenu, i kdyz je to padlo.
Martin Balaz
Ved to je skoro ako redmi note 5 len drahsi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze