HTC One X9 na MWC 2016 : spása pro HTC? (video)

26

HTC se již delší dobu potácí v červených číslech a je potřeba s tím něco udělat. Mohla by být cestou vyšší střední třída? Možná ano, aspoň tak to HTC zkouší se svým model One X9, který jsme si vyzkoušeli přímo na stánku HTC na MWC 2016. Podívejte se na naše první dojmy, kde již tradičně nechybí videopohled nebo i fotogalerie nového modelu od HTC.

HTC se svým modelem One X9 sází na multimédia a je to vidět na první pohled. Nad i pod 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením se nachází prolisy pro reproduktory. One X9 totiž nabídne zvukový výstup s označením BoomSound. Ten by měl nabídnout skutečně přední hudební zážitek. U HTC jsme se již s kvalitním zvukovým výstupem setkali a víme, že lze výrobci věřit. Na stánku na MWC jsme si to ovšem vzhledem k vysokému okolnímu hluku vyzkoušet nemohli.

HTC One X9 – MWC 2016

Lákadlem má být také 13Mpx fotoaparát s možností focení do rawu nebo nahrávání 4K videa. Bohužel ani to jsme u HTC One X9 nemohli ověřit. Zhodnotit ale můžeme celkový kovový design. Ten se skutečně povedl a vypadá hezky. Ve společnosti se neztratí a za HTC se nikde nebudete stydět. Chválíme také celkovou ergonomii. Nejen HTC a modelu One X9 dochází, že u 5,5palcového displeje nemohou být ovládací tlačítka až v horní třetině telefonu a je potřeba je umístit níže, abychom telefon mohli aspoň základně ovládat i jednou rukou. Za zmínku stojí také přítomnost notifikační LED diody, které je častou otázkou od potencionálních zákazníků

TIP: HTC One X9: střízlivý recept na úspěch?

Uvnitř HTC One X9 tepe MediaTek helio X10 a k dispozici má 3 GB RAM. Na chod Androidu a nadstavby HTC Sense to samozřejmě plně dostačuje. Vše bylo plynulé a rychlé. Ještě aby tomu u nového telefonu střední vyšší třídy bylo jinak. Velkým zklamání je ovšem přítomnost Androidu 5.1 Lollipop. HTC One X9 bude ale zatím dostupné pouze v Číně a doufejme, že než si najde cestu k nám, tak dorazí update. Spoléhat na to ale rozhodně nelze a je to spíše naše přání. Zde dostává One X9 záporné body.

HTC One X9

HTC One X9 může některé zákazníky potěšit podporou dvou SIM karet nebo 3 000 mAh baterií. Celkově ovšem nenabídne nic úplně úžasného a například chybí i populární čtečka otisku prstů. V konkurenci to tak HTC One X9 nebude mít jednoduché. I když nabídne hezký design, kvalitní zvuk a zřejmě i fotoaparát, tak cena 11 000 Kč (po přepočtu a připočtení daně) není nejnižší a dává příležitost mnohé konkurenci.

Technické parametry HTC One X9

Kompletní specifikace
Konstrukce153,9 × 75,9 × 8 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda
ChipsetMediaTek helio X10, , GPU: PowerVR G6200
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 11 000 Kč
Diskuze ke článku
Filip
Nic moc. Až tak hezky nevypadá a ta cena ho celkem zabíjí..
Knobl@uch
Zaujimave ... na pocketnow hovoria o androide M , tak ako to je ?
Inac mobil pokial to bude vazne do 11.000 aj s danou tak by to mohol byt moj dalsi mobil . Mam s htc dobre skusenosti tak isto sens sa mi paci . Tak isto hw tlacitka su pre mna velke plus . Pekne pekne ... len treba dufat ze tam neni ziadne ALE
Míša
Cenou to dle mýho nezavraždí, po půl roce klesne, komu se líbí si počká. Čeho se ale obávám, aby v HTC jak je jim podobné to neodepsali pakárnou jako u M9+, absencí Band 20, ano veledůležitou 800Mhz frekvencí k LTE v celé Evropě. Pak to postrádá smysl a všechny vymoženosti se mažou. Takže uvidíme, řekl....
Hop
Na svetandroida psali, ze HTC potvrdilo, ze prijde do Evropy. Vypada lakave, senzor.tlacitka,dobry fotak, slusny vykon. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze