HTC One X9: střízlivý recept na úspěch?

39

Novinky od HTC to nemají jednoduché. Mnozí očekávají, že se společnosti podaří posunou laťku vysokých standardů, které určovala v minulosti, ale zároveň je tady dravá čínská konkurence, která drží ceny při zemi. Podaří se nepříznivou situaci zvrátit modelu X9 z vyšší střední třídy? V mnohém připomíná nedávno představený model A9, je ale zaměřen více na multimedia.

Parametry na papíře vypadají poměrně hezky, ale nic se nevymyká obvyklým standardům. 5,5palcový displej nabídne rozlišení 1920 × 1080 bodů, jako procesor byl použit osmijádrový MediaTek X10. K tomu 3 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti a možnost rozšířit si úložiště pomocí paměťové karty microSD. Telefon je Dual SIM a oba dva sloty jsou ve velikosti nano.

HTC One X9 na oficiálních snímcích.

Telefon sice postrádá čtečku otisků prstů, ale je zaměřen spíše na multimédia. Tomu odpovídá například dvojice reproduktorů s označením BoomSound. Na vysoké úrovni je rovněž výbava fotoaparátu. 13 Mpx je podpořeno světelností f/2.0 a také optickou stabilizací. Telefon by měl rovněž umožňovat fotografovat do formátu RAW.

HTC One X9

To všechno v kovovém těle a s baterií o kapacitě 3 000 mAh. Oznámení zatím přišlo pouze pro čínský trh, i když věříme, že uvedení do mezinárodních vod je pouze otázkou času. V zemi draka si HTC žádá za tento telefon 2 399 juanů, což by u nás mohlo být po přepočtu přibližně 9 tisíc bez daně a 11 tisíc s daní. To je sice více, než kolik by stály podobně vybavené přístroje od Xiaomi, Huawei nebo Oppo, na druhou stranu to není cena přemrštěná. Snad se bude novince dařit a pomůže HTC opět na nohy.

Technické parametry HTC One X9

Kompletní specifikace
Konstrukce153,9 × 75,9 × 8 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda
ChipsetMediaTek helio X10, , GPU: PowerVR G6200
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 11 000 Kč

Zdroje: htc.com

Diskuze ke článku
Marduch
Nevím, poukazovat na cenový rozdíl mezi tímto kovovým HTC s OIS vč. raw ukládáním, (předpokládám) kompletním LTE, nejrychlejším ac Wifi, 32gb paměti, stereo repro, propracovaným a vizuálně vkusným UI s menu, s budgetovými polotovary od Xiami, Huawei nebo dokonce nedistribuovaného Oppo? Neříkám, že si HTC nezaslouží kritiku, ale tohle mi přijde už trochu moc. (I když tuším, že cena u nás bude ještě trošku vyšší.)
Zajímalo by mě, které "podobně vybavené" modely za lepší ceny od Xiaomi, Huawei či Oppo měl redaktor na mysli.
Arny2
Vypadá docela dobře ten tel. Mám z3, ale asi bych ho nevyměnil za moji z3. Chtěl bych si pořídit během příštího roku novej tel a přemýšlím jakej si pořídit. Ale asi budu věrnej sony.
shield
tak za 7k je g flex 2 nebo za podobnou cenu je G4.
Misa
Pokud zachová cenu a bude mít podporu veškerých zdejších LTE frekvencí, mám chuť zachovat oblíbené značce přízeň. Čili u Htc vítána změna.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze