HTC Desire 530: po vzoru náctileté módy (první dojmy + video)

Finanční výsledky HTC nejsou v posledních měsících a vlastně i letech nejlepší. HTC potřebuje zaujmout a mít model, který se bude masově prodávat. Sázka padla na nejprodávanější segment, a to střední třídu, konkrétně model HTC Desire 530. My jsme jej krátce vyzkoušeli přímo na MWC 2016 a nyní vám nabízíme první dojmy, a to i formou videopohledu.

Střední třída musí něčím zaujmout, protože konkurence je nekompromisní. V případně HTC Desire 530 padla sázka na design. Samotné HTC o něm říká, že se inspirovalo městkou módou náctiletých. My jej hodnotíme pozitivně, protože černých placek je na trhu mnoho a mladí aktivní lidé zřejmě ocení něco, co nemá každý. Ve střední třídě s dostupnou cenou to rozhodně dává smysl.

HTC Desire 530 – MWC 2016

Není to ovšem jen o designu. Důležitý je fakt, že se HTC dobře drží a má skvěle zvládnutou ergonomii. Například zapínací tlačítko je vroubkované a dobře se nahmatá, navíc je také ve výrazně oranžové a opět dotváří celkově svěží vzhled. I když je ovládání pohodlné, tak bychom přeci jen jednu výtku měli. Kolem displeje jsou zbytečně velké rámečky. HTC se je sice snaží designově zakrýt, a proto jsou nejdříve černé kolem displeje a teprve následně přecházejí v šedou. To ale HTC nepomáhá a nevyužitého prostoru je prostě škoda.

Mladí chtějí kvalitní displej. HTC Desire 530 nabídne na 5palcovém zobrazovači HD displej. V běžném provozu je to ale zcela dostačující a i na veletrhu jsme s displejem neměli žádný problém. Jemnost je téměř 300 PPI. Na displeji budete nejčastěji koukat na prostředí. To si samozřejmě HTC upravilo – HTC Sense. Na první pohled je vše plynulé, ale celkovou plynulost odhalí až kompletní recenze. Po stránce hardwaru jsme následně typicky ve střední třídě. Snapdragon 210, 1,5 GB RAM nebo 8 GB interního úložiště se řadí mezi běžné hodnoty. Paměť lze navíc rozšířit microSD kartou.

HTC Desire 530

HTC prezentuje Desire 530 jako telefon, který chce mladá generace. Svěží design, kvalitní displej, dva reproduktory pro hlasitou hudbu. Celkově to ale nebude mít HTC jednoduché, hlavním lákadlem je totiž vzhled, a to je ošemetná záležitost. Navíc na mladou generaci se zaměřují i jiné značky jako je například Honor. Pokud vás HTC zaujalo, tak se ho dočkáte již v březnu a to za cenu 5 900 Kč.

Technické parametry HTC Desire 530

Kompletní specifikace
Konstrukce146,9 × 70,9 × 8,3 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 210 8909, CPU: 4×1,1 GHz, GPU: Adreno 304
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2016, 4 490 Kč
Diskuze ke článku
650
5890,-????????
Michal
Škoda, jenom toho, že je to tak předražené. Protože, za tyhle peníze jsou mnohem lépe vybavené telefony. Neřekl, bych kdyby to bylo jen číny. Ale těžce mu konkuruje cenově třeba LG G4s... A to je podle mě uplně jiná káva, s rozdílem dvou tříd.
Vojtech
HTC opět nezklamalo a ukázalo nejhorší poměr ceny vs výkonu :)
štrougal
Ty rámečky okolo displeje, to je fakt nádhera..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze