HTC Desire HD a Desire Z: co budou umět? (aktualizováno)

1

Nové informace z Německa nám odhalily marketingová jména dvou přístrojů HTC, které jsme prozatím znali pod kódovými názvy. HTC Ace, připravovaný pro Vodafone Germany, tak ponese název HTC Desire HD, zatímco HTC Vision se bude jmenovat Desire Z.

O HTC Ace se toho zatím moc neví. Měl by běžet na operačním systému Android (nejspíše ve verzi 2.2 Froyo) a nabízet kompletní hliníkovou konstrukci, jako je tomu u HTC Legend. Taktéž kolují spekulace, že je HTC Ace (Desire HD) vlastně přejmenovaný HTC Evo 4G.

Co se týče HTC Vision s QWERTY klávesnicí, nedávno se představil pro T-Mobile také jako G1 Blaze. Není neobvyklé, že by si model v závislosti na operátorovi měnil název, proto se také pro Vodafone Germany pojmenoval jako HTC Desire Z. Další zajímavou informací je snaha Vodafone Germany připravit si pro sérii HTC Desire technologii displejů s názvem S-LCD.

Doteď toho moc o obou Androidech nevíme, až na to, že by se měli do prodeje dostavit v říjnu letošního roku. Taktéž bude zajímavé sledovat, jak si technologie S-LCD povede v boji proti AMOLED z klasického HTC Desire. Důvodem k přechodu na S-LCD je dlouhodobý nedostatek AMOLED displejů u dodavatele a HTC, potažmo jeho zákazníci s brandovanými telefony, jsou nuceni hledat alternativy.
Autor: Michal Maliarov

Aktualizováno 20.8: nové informace

Začneme novinkou HTC Desire Z, i když za novinku v plném slova smyslu ji považovat nemůžeme. Přesnější by bylo říci, že se jedná o stávající model HTC Desire, kterému byla přidána hardwarová QWERTY klávesnice. Ostatní parametry zůstávající na chlup stejné, čili nepřekvapí dotykový kapacitní displej nejspíše typu S-LCD s úhlopříčkou 3,7" z dílen výrobce Sony o rozlišení (480 x 800) bodů Zůstane nejspíše zachována i podpora multi-touch gest.

Dále výbava zahrnuje výkonný procesor 1 GHz s čipsetem Snapdragon, akcelerometr, plnou datovou nálož nevyjímaje sítě 3G s nástavbami HSDPA i HSUPA s Wi-Fi. Interní paměť nenechá na holičkách externí paměť, která je tvořena paměťovými kartami typu MicroSHDC až do velikosti 32 GB. Co nejvíce překvapuje je fakt, že v době zahájení ostrého provozu verze operačního systému Android 2.2 Froyo, výrobce v novince použil starší verzi Androidu 2.1 Eclair.

Specifikace nového HTC Desire HD už zní o poznání lépe, dotykový displej se mnohem více rozrostl až na úhlopříčku 4,3" při stejném rozlišení 480 x 800 bodů. Příjemnou změnou k lepšímu je i přítomnost nejnovější verze Androidu 2.2. V novince se bude nacházet fotoaparát, který si u HTC odbude svoji premiéru díky svému rozlišení 8 MPx. Chybět nebude ani podpora nahrávání HD videií v rozlišení 720p.

Obligátní funkce po vzoru předchozího Desire Z zastupuje například kompletní datové spektrum s podporou sítě 3G, HSDPA, HSUPA a Wi-Fi. Ani zde nechybí interní GPS modul. Interní paměť nabídne líbivou hodnotu 4 GB, kterou dále můžeme rozšířit o paměťové karty MicroSDHC až do velikosti 32 GB.
Autor: Michal Kostka

zdroj: unwiredview.com, www.gsmarena.com