HTC Rhyme: první oficiální fotografie Bliss (2x aktualizováno)

Tchajwanský výrobce smartphonů HTC údajně připravuje svůj první přístroj speciálně určený něžnému pohlaví. Moc informací zatím na povrch nevyplynulo. Ví se ale, že by na sobě měl mít speciální odstín zelené barvy, která by měla svoji majitelku uklidňovat.

Aktualizováno 15.9.2011 - první oficiální render

Představení nového telefonu od HTC se blíží a svědčí o tom i první uniklý oficiální render telefonu. Oficiálním názvem by místo Bliss měl být Rhyme. Představení se možná dočkáme už 20. září, kdy pořádá HTC akci, na které by některé novinky mohl ukázat. Druhým představeným telefonem by mohl být model Runnymede, jehož fotografie a specifikace rovněž v září unikly na internet.

Aktualizováno 26. 8. 2011 11:50 - fotografie, specifikace a Sense 3.5

Po premiérovém představení rozmazaného renderu je na čase si přiblížit HTC Bliss o něco více. Nejen, že se objevilo několik nových fotografií a specifikací přístroje, ale hlavně jsme se dočkali vytouženého pohledu na novou verzi uživatelského rozhraní Sense 3.5.

HTC Bliss by měl svým majitelům nabídnout jednojádrový procesor Qualcomm MSM7x30 s taktem 800MHz a grafický čip Adreno 205. Potěší také operační systém Android Gingerbread 2.3. Bohužel více detailů a informací o vnitřku odhaleno nebylo a my tak netrpělivě vyhlížíme zářijovou výstavu IFA. To ale ještě není vše.

Na svět se díky Blissu dostaly první screenshoty rozhraní Sense 3.5. Hned na první pohled je vidět, že změny jsou a je jich hodně. Ba co více, nejedná se pouze o kosmetická vylepšení, nýbrž funkční a praktické dodatky jak do menu, tak seznamu widgetů, plochy i hlubších úrovní systému. Ostatně se podívejte sami.

Původní informace z 26. 8. 2011 10:43

Tip: přečtěte si také článek - Tajné HTC Ruby odhaleno: co je zač?

Server pocketnow.com zveřejnil první, nepříliš kvalitní render (níže), který ukazuje tajemné zařízení s prozatímním označením Bliss. Mělo by jej vyrábět HTC a svým určením bude neobvykle spadat do odvětví mobilů určených spíše ženám. Píšu neobvykle, protože HTC se orientuje spíše na výrobu převážně hig-endových smartphonů s Androidem a sporadicky se také tu a tam objeví nějaký ten kousek s Windows Phone 7.

HTC Bliss

Čtěte také - HTC raketově roste: prodalo o téměř 90% více telefonů

Rozmazaný render ukazuje telefon připojený k jakémusi externímu nabíjecímu doku. Ten je plně v souladu s barevným pojetím celého telefonu, resp. celé jeho zadní části s přesahem na vršku. Podle prvních informací je tato světle zelená barva speciálně vyvinutá jako uklidňující a měla by ženám dopomoci od stresu. Jak moc to bude účinné, je ale samozřejmě diskutabilní. Další dostupně informace pouze říkají, že jako operační systém byl zvolen Android 2.3. Je otázkou, zda se nejedná o pouhý koncept a zda se na trhu takové zařízení od HTC skutečně objeví. Jakmile se však objeví nové informace, článek určitě doplníme.

Zdroje: phonearena.com, fonearena.com, htcinside.de