Připravované HTC Sense 5: podívejte se na obrázky nového UI

4

Spolu s novou generací smartphonů uvede tchajwanský výrobce HTC tento rok i novou verzi oblíbeného uživatelského prostředí Sense UI. Na web se dostaly první screenshoty páté verze tohoto prostředí.

Prozatím jediným přístrojem z nové řady výrobce HTC v roce 2013, o kterém víme, že bude představen, je model s kódovým označením M7. Měla by to být vlajková loď, čemuž odpovídá i výbava zahrnující čtyřjádrový procesor, Full HD displej a další vymoženosti. HTC ale nehodlá zůstat jen u inovací hardwaru. Své Androidy už léta vybavuje grafickou uživatelskou nadstavbou Sense. Ta ale poslední dobou ohledně vylepšení celkem stagnuje a je jí vytýkána až přílišná hutnost a mnohdy překombinovaný nebo zastaralejší vzhled. Kompletní revitalizace ale přijde již brzy. Výrobce totiž plánuje na únorovém Mobile World Congressu v Barceloně představit své nové modely s novou verzí UI označovanou jako HTC Sense 5.

První s novým UI bude tajemné HTC M7

Tip: Špičkové HTC One (M7) bude také v černé barvě (7x aktualizováno)

Doposud jsme moc nevěděli, jak přesně toto prostředí bude vypadat. To se ale dnes změnilo. Na "tuningovém" fóru XDA Developers se totiž objevila trojice snímků, která zobrazuje podobu nového UI poměrně podrobně. Publikoval je uživatel s nickem mdeejay. Vidět můžeme lockscreen, menu s aplikacemi a obrazovku s nastaveními.

Trend, který HTC ve svém prostředí letos hodlá nastolit, je z obrázků jasný. Bude se zjednodušovat, více využívat 2D ikonek a odlišný bude také font. Očekávat se dá i menší množství pohyblivých animací, které jsou sice na pohled hezké, ale umí zároveň výrazně zvýšit spotřebu baterie. Dá se očekávat i úbytek různých rámečků, boxů a všemožných prvků, kterými je současná verze Sense poseta. Hodnocení UI Sense 5 si necháme až do Barcelony, kam se v únoru na MWC 2013 také chystáme.

A co soudíte vy o novém Sense 5 podle prvních uniklých screenshotů?

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Benji
Mě přijdou pro HTC klasické ty hodiny na ploše. Taková značka HTC a oni to mění.. škoda :( :D
Stalker
Možná je nechají v nabídce:-/
CliffLee
já doufám že změní hlavně ten multitasking, to je hlavní věc co se mi na nynějším sense 4.0 vůbec nelíbí... tak snad to předělají nebo nejlépe použijí výchozí z čistého androidu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze