HTC raketově roste: prodalo o téměř 90% více telefonů

4

Tchajwanská společnost HTC může opět slavit. Poslední dobou se jí zejména kvůli Androidu daří prodávat stále více mobilních telefonů, a to navíc ještě s mnohonásobně většími zisky.

Tip: přečtěte si také článek - Snové koncepty HTC: které se vám líbí?

Společnosti HTC se v poslední době extrémně daří, a telefony z jejich továren se prodávají takříkajíc sami. Za uplynulý rok výrobce zaznamenal obrovský nárůst prodeje svých přístrojů. Za měsíc červen vzrostly tržby o 87,8% oproti červnu loňského roku a pomohly tak výrazně vzrůst ceně akcií společnosti, které vzrostly o celých 19%. Velmi výrazně obchody "HTCčku" podle agentury Gartner pomohly mezi ostatními výrobci mobilů k přesunu na páté místo za americký Apple.

Čtěte: Finanční výsledky HTC: V Q1 trojnásobně větší zisky

Největší, lépe řečeno lví podíl na bez nadsázky obrovském úspěchu HTC má fakt, že výrobce ve svých komunikátorech, až na malé vyjímky, používá výhradně operační sytém Android společnosti Google, který mezi operačními systémy podle agentury Gartner vlastní 36% podíl na světovém trhu v květnu. Navíc podle nejnovějších údajů se každý den aktivuje víc jak půl milionu těchto přístrojů. Jde tedy o nejoblíbenější systém a HTC z toho patřičně těží, což je výrazně vidět na jeho hospodářských výsledcích. Podle agentury Reuters letos prodá až 50 milionů chytrých telefonů.

Někteří z hlavních "viníků" raketově rostoucích zisků společnosti HTC
Tip: přečtěte si také článek - Recenze HTC Sensation – Senzace na Androidu?

Svůj podíl na úspěchu má také to, že výrobci se třeba na rozdíl od Sony Ericssonu daří dostávat svoje výrobky na všechny světové trhy poměrně rychle, a disponují odladěným a designově velmi povedeným prostředím Sense UI s množstvím líbivých widgetů, povedených animací, množstvím bonusových aplikací a hlavně většinou aktuální verzí operačního systému, která je navíc v několika updatech pravidelně aktualizovaná.

Zdroje: electronista.com

Diskuze ke článku
Olaf
a přitom je to takový čínský šmejd, že ?
Jakub
Telefony to nejsou špatné, pěkné, kvalitní ale na rozdíl od zmíněného SE sou všechny stejné (vzhledově). Na druhou stranu není asi třeba měnit něco co se dobře prodává..
Michal
Ale co by za to nokia dala , kdyby uměla takový telefony.
Dano
Pamatam si este suboje typu N95 verzus HTC Kaiser...To boli doby ked Nokia bola znacka a HTC nieco z vychodu a HTC nevedeli poriadne fotit,ale dokazali inak dost (Kaisera mam k plnej spokojnosti doteraz,aj toto na nom pisem).
Len zostava dufat aby nezaspali v HTC na vavrinoch,konkurencia nespi.A dizajn je uz fakt stale to iste,aj ked osvedcene tazko zmenit,zbytocne experimenty tiez neprinesu vzdy ocakavany vysledok.Mne je na HTC sympaticke ze aj ked s Androidom ma najvacsie uspechy tak patril aj k prvym vyrobcom WP7 telefonov (pokracovanie tradicie zariadeni s operacnym systemom od MS) a aj tu planuje nove zariadenia.Tak im drzim palce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze