Kožený konvertibl od HP ochránce zvířat nepotěší, ale eleganci mu upřít nelze

2
Kožený konvertibl od HP ochránce zvířat nepotěší, ale eleganci mu upřít nelze
  • HP Spectre Folio 13 přináší novou úroveň elegance s celokoženým designem
  • Kromě luxusního vzhledu konvertibl nabídne nejnovější procesory od Intelu, skvělou výdrž na baterii a zvuk v podání Bang & Olufsen

Který materiál u elektroniky podle vás působí nejluxusněji? Hliník, ocel, sklo? Podle HP je to kůže, a tak se rozhodl obléci HP Spectre Folio 13 do slušivého celokoženého kabátku. Po vzoru kožených verzí Huawei P20 Pro (v elegantní černé a cognac), se kterými jsme se mohli setkat na IFě, tady máme další kousek elektroniky potažený kůží. Podle Jo Tana, viceprezidenta pro segment prémiových notebooků, si s myšlenkou vytvořit doopravdy prémiový model v HP pohrávali již dva roky. Jelikož je v dnešní době u většiny dražších notebooků běžné využití kovu, rozhodli se přijít s něčím více okázalým – kůží. Ta je navíc příjemná na dotek a nestudí jako kov.

Není pochyb o tom, že se HP snaží posouvat design notebooků dopředu. A luxusní dojem se HP Spectre Folio 13 každopádně upřít nedá. Po rozevření na vás vykoukne 13,3palcový displej s velikou klávesnicí. Displej, respektive pant, na kterém spočívá, nabízí mírně netradiční řešení. Z notebooku se totiž dá zařízení snadno přeměnit do režimu tabletu nebo stojánku. Režim stojánku bude užitečný zejména při sledování videí, navíc není potřeba celé zařízení nadzvihnout a klávesnici přetočit pod displej, jako je tomu u některých jiných konvertiblů. HP Spectre Folio 13 váží příjemných 1 470 gramů, a je tak těžší než například 13palcový MacBook Pro.

HP Spectre Folio 13

Kromě luxusního vzhledu Folio nabídne také nejnovější procesory Intel Core osmé generace, které umožňují chladit zařízení pasivně. HP navíc ve spolupráci s Intelem navrhovalo i základní desku, která je o 20 % menší než u většiny jiných notebooků. Zároveň se Folio stalo prvním gigabitovým LTE konvertiblem na trhu.

HP Spectre Folio 13

Další prvenství si Spectre Folio odnáší za využití nové technologie od Intelu, která má snížit spotřebu displeje až na polovinu, což se projeví na zvýšené výdrži. Baterie by měla při osazení procesorem Inel Core i5 vydržet až 19 hodin. Pokud se rozhodnete pro Intel Core i7, můžete počítat s až 17 hodinami. V případě využití LTE se výdrž baterie sníží přibližně o 3 hodiny.

HP Spectre Folio 13

I přes kompaktní velikost se HP Spectre Folio 13 podařilo osadit třemi USB-C. Místo se najde i pro digitální stylus, který má být k zařízení přibalen, a bohatý zvuk zajistí reproduktory Bang & Olufsen. Cena za model s procesorem Intel Core i5 bude činit 1 299 amerických dolarů (přibližně 29 tisíc korun). Verze s Intel Core i7 a podporou LTE se vyšplhá na 1 499 dolarů (v přepočtu 33 500 korun). Cena za model i7 bez LTE zatím není známá.

HP Spectre Folio 13

Technické parametry HP Spectre Folio 13

Kompletní specifikace
Konstrukce320 × 234 × 152 mm, 1 470 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7 8650U, CPU: 4×3,9 GHz, GPU: Intel UHD Graphics 620
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor54 Wh, udávaná výdrž: 19 hodin
Dostupnost, 33 500 Kč
Diskuze ke článku
Řezňýk
Dá se koupit v lidské kůži?
pet
13 palcu a 1,5 kg, se fakt uz zblaznili! at udelaji tablet do 400 g a klavesnici do 400 g a pak to propaguji. tohle je horsi nez acer za 6500 kc..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze