Herní mašina v redakci. Testujeme originální Redmagic 9 Pro od Nubie

2
Herní mašina v redakci. Testujeme originální Redmagic 9 Pro od Nubie
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon má obrovský AMOLED displej bez průstřelu
  • Samozřejmostí je extrémní výkon s 16GB RAM
  • Parádní design klade důraz na průhlednost a diody
Za zapůjčení Nubie Redmagic 9 Pro děkujeme Alza.cz, kde si mobil můžete rovněž zakoupit.

Před několika lety byla na našem trhu poměrně dobře zavedená značka ZTE, možná jste měli v kapse nějaký model řady Blade. Poté však došlo k úpadku, který zvrátila značka Nubia spadající pod ZTE. Vzpomenete si třeba na model pojmenovaný po českém hlavním městě? Pokud ne, zavzpomínejte si na Nubii My Prague. V poslední době se výrobce soustředí na vášnivé hráče, pro které vyčlenil takřka samostatnou řadu Redmagic, která spadá pod Nubii.

Přímo na českém trhu však značka nepůsobí, avšak modely Redmagic můžete pořídit v evropském oficiálním obchodě. Nejnovějším přírůstkem je model Redmagic 9 Pro, který si našel cestu i do naší redakce a my s ním prozatím strávili několik dní.

Hráč každým coulem


Telefon na první pohled budí dojem zařízení, které chce působit originálně. Redmagic 9 Pro spoléhá na hranaté tělo, jde tak trochu proti dnešnímu proudu oblých boků. I přesto se však mobil drží poměrně pohodlně.

Nubia Redmagic 9 Pro

Na zadní straně se výrobce mírně odvázal, je skleněná a zdánlivě průhledná. Odkrývá tak desku telefonu či procesor, samozřejmě reálně jsou komponenty ještě o něco níže. Dojem je to však působivý a telefon zaujme. Za pozornost stojí také zcela plochá zadní strana, fotoaparáty vůbec nevystupují nad okolní povrch. Výsledkem je, že telefon příjemně sedí na stole a nekývá se. Stinnou stránkou je, že je mobil poměrně kluzký a například položený na pohovce nenápadně klouže.

Nubia Redmagic 9 Pro

Za vyzdvihnutí stojí i prvky po bocích telefonu. Kromě klasických tlačítek či USB-C jde totiž i o speciální červený posuvník, který vás okamžitě katapultuje do světa Redmagic, jinými slovy do prostředí, kde jsou jen hry a nic jiného. Posuvník nemá zcela vymezené krajní polohy a občas se mi stává, že si jej přesunu nechtěně. Dále si na pravém boku můžete všimnout dotykových ploch, které suplují klávesy R1 a L1 z konzolových ovladačů. Jejich funkce se nastavuje pro každou hru zvlášť, vždy zvolíte, v jakých místech na displeji mají suplovat dotyk. Výčet prvků na bocích zakončují dva průduchy aktivního chlazení. Ano, Redmagic 9 Pro má klasické větráčky, které se sepnou při vyšším zatížení.

Nubia Redmagic 9 Pro je namakaný herní stroj (UNBOXING)

Přesouváme se k již jednou zmíněným diodám, které však na první pohled nejsou skoro vidět. Svítit dokáže kruh pod fotoaparáty na zadní straně, který je navíc propojen s pravým průduchem větráčku, takže diodu vidíte ještě i z boku. Následně dokáže svítit i číslo na zadní straně, konkrétně tedy číslo „09“ značící 9. generaci herního modelu Redmagic. Poslední diody se nachází v dotykových plochách na pravém boku. V nastavení si lze nastavit, v jakých situacích mají svítit, blikat, „dýchat“, i jakou barvou. Snadno si tak zvolíte, že budete mít přehled o notifikacích.

Nubia Redmagic 9 Pro

A nakonec zde máme věc, která vlastně není vidět a přesto je nesmírně důležitá. Řeč je o čelním fotoaparátu, který je schován pod displejem. Výsledkem je, že v displeji není průstřel ani výřez. Celá plocha dokáže zobrazovat obsah a zejména při hraní her vás nic neruší. Fotoaparát je vidět jen při opravdu podrobném zkoumání středové oblasti v horní části displeje. Pokud jej tedy vyloženě nehledáte, téměř si jej nevšimnete.

Prostředí a výkon

U herního mobilu je důležitý výkon, ten zde stojí na Snapdragonu 8 Gen 3 a 16GB RAM. V AnTuTu telefon hravě přesáhl hranici 2 miliónů bodů, výkonu má na rozdávání, zahrajete si cokoliv. Budete mít i dostatek místa, neboť úložiště je 512GB.

Benchmark testy

Prozatím se zdá, že výrobce dbá na aktuálnost softwaru. V mobilu je nejnovější Android 14 a březnové bezpečnostní záplaty. Optimalizace je perfektní, s ohledem na výkonu se není čemu divit. Kaňkou na kráse, že některá nastavení, která jsou specifičtější, nejsou lokalizována do češtiny. Na druhou stranu to uživatelům, kterými jsou primárně mladší hráči, zřejmě příliš vadit nebude.

Herní Nubii Redmagic 9 Pro nadále testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Nubia Redmagic 9 Pro 512+16 GB

Rozměry164 × 76,4 × 8,9 mm, 229 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 480 × 1 116 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3, + ?×2,5 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor6 500 mAh