Hangouts nově podporují SMS, Google+ dostal nové funkce

3

Dlouho to byly pouze spekulace a různé dohady, dnes však Google oficiálně oznámil novinky v aplikacích Hangouts a Google+, na které se můžeme těšit v následující dnech formou aktualizace obou aplikací. Změn je více než dost, tou hlavní je však podpora SMS zpráv u Hangouts. Na co dalšího se můžeme těšit?

Google dnes v San Franciscu představil novinky, které se týkají jeho významných aplikací Hangouts a Google+. Změn je celá řada, my se však dnes podíváme jen na ty nejzajímavější. Ještě před samotným představením nezapomněl viceprezident společnosti Google poznamenat, že týdně se na Google+ nahraje více než 1,5 miliardy fotografií, počet nahrávaných videí se pak zdvacetinásobil Mimochodem, momentálně je na Google+ více než 300 milionů aktivních uživatelů. To jsou velice zajímavá čísla.

Nepřehlédněte:

Google dnes ukázal novinky svých aplikací Google+ a Hangouts

Hangouts

Nejprve se podíváme na novinky v aplikaci Hangouts. Ty nově umožní zobrazovat také animované gif obrázky. To známe již z Google+, kde je tato možnost velice oblíbená. Další novinkou je možnost sdílení polohy. Místo zdlouhavého vysvětlování můžete jednoduše odeslat druhému účastníku konverzace svoji polohu. Tato možnost není automatická, musíte ji zvolit ručně, vaše soukromí je tedy zajištěno.

Aktualizace Hangouts přinese podporu SMS

Další novinkou jsou videohovory v HD kvalitě. To jde samozřejmě ruku v ruce s větší datovou náročností, kvalita bude však na mnohem lepší úrovni než doteď. To ocení zejména majitelé tabletů a tabletofonů. Kromě zlepšení kvality videohovorů si Google pro videa připravil možnost automatických ''geniálních'' oprav, které zatím fungovaly pouze u obrázků na Google+ (vylepšení nasvícení), a přidal také umělecké efekty – černobílý režim, doostření atd. Na závěr jsme si nechali tu nejzajímavější novinku. Je to podpora SMS zpráv, Hangouts tak nově můžeme nahradit defaultní aplikaci pro odesálání krátkých textových zpráv. V jedné aplikaci tak nově získáte možnost spravovat jak zprávy z Hangouts, tak SMS a videohovory.

Google+

Kromě Hangouts se vylepšení dočkala také sociální síť Google+. Aktualizace Google+ nese číselné označení 4.2. Kromě oprav různých drobných chyb aktualizace přináší také nové logo sekce fotoaparát. Nově budete moci také zálohovat fotografie v plné velikosti i na iPhonu, na Androidu už stejná funkce nějaký čas funguje. Google přichází také s automatickým tříděním fotografií. Vylepšené bude také vyhledávání fotografií podle klíčového slova (Computer Vision Algorythms), těch bude nově více než 1 000. Díky tomu danou fotografii najdete snadněji, než tomu bylo doposud.

Závěr

Jak se líbí novinky vám? Umíte si představit, že používáte Hangouts místo stávající aplikace pro psaní textových zpráv? A co říkáte na podporu HD videohovorů a možnost zobrazení GIF obrázků? Aktualizace obou aplikací budou uvolněny pro všechny uživatele v následujících dnech, máme se tedy na co těšit.

Stáhnout Hangouts

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google+

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, theverge.com, androidcommunity.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
mikis
Nepoužívám a ani neplánuji používat, dokud bude fungovat starý dobrý Talk nemám k tomu žádný pádný důvod.
Martin P.
Jak se líbí novinky vám?

No spíš nelíbí.
Filtry na fotky a zálohování pro Google+ nepotřebuji. Automatické vylepšení mám vypnuté. Fotím na zrcadlovku a fotky upravuji v software RAWtherapee. Nepatřím k lidem co obrázkují a uploadují tuny mazanic z mobilu na web.
Hangout nepoužívám. Na IM komunikaci používám multiprotokolový software IM+. Integraci SMS neberu jako pozitivum protože telefonní seznam a kontakty na Google+ považuji za dvě různé skupiny které, nemají skoro nic společného.

Sloučení všeho do jednoho sociálního hubu mě v tom udělá pěkný bordel.
Alois Vincibr
Alois Vincibr
Souhlasím s tím že aplikaci talk to nesahá ani po kotníky. Doufám že ji nezruší protože na ní budu co nejdýl to půjde...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze