Hangouts se zřejmě již brzy naučí posílat SMS a MMS

7

Před několika měsíci Google spustil svou novou aplikaci Hangouts, která v sobě zkombinovala dřívější duplicitní aplikace Pokec a Talk. Hangouts však nechtějí být jenom dalším kecálkem s jiným jménem, ale do budoucna by měly nahradit klasický editor textových a multimediálních zpráv.

Aktuálně je k dispozici aplikace Hangouts ve verzi 1.2, která přinesla například indikaci online stavu u vašich přátel. Kromě přátel, kteří již dříve využívali službu Talk se však seznam rozrostl o mnoho dalších kontaktů, u kterých je vidět pouze mobilní telefonní číslo. Již to je jeden z důkazů, kam by Hangouts chtěly směřovat. Při instalaci aplikace můžeme objevit důkaz číslo dva. Aplikace vyžaduje přístup k vašim SMS zprávám a možnost jejich odesílání.

Budoucí verze, která by mohla být označena 1.3, by tak měla nabídnout možnost zasílání SMS a samozřejmě také MMS zpráv. Google by tak v podstatě dokončil celý proces zefektivnění svých služeb. Ještě nedávno jsme v menu měli tři ikonky – pro Pokec, Talk a Zprávy. Nyní to jsou již jen dvě a zanedlouho by mohlo být vše sloučeno do jedné aplikace.

S informací a obrázky nové verze přišel server AndroidPolice.com, který zároveň dodává, že vydání nové verze by mohlo být spojeno s příchodem nového Androidu 4.4 KitKat. S ohledem na to, že jde o spekulace, však nemůžeme vyloučit ani to, že se vylepšených Hangouts dočkáme dříve.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
mikis
Doufám, že bude pořád na výběr a já budu moct zůstat u toho na co jsem zvyklý a ne že mi Google bude vnucovat tuhle vylepšenou aplikaci všeho a pak ji půlroku pomalu opravovat ať aspoň zčásti funguje jako předchozí, jednoduché a léty prověřené aplikace.
petr
no to si delaj kozy ne?takovou lagujici apku na sms nechci ani nahodou
Oliver Leško
Oliver Leško
Brrr, to radšej WhatsApp alebo Viber.
petr
Google neustále "vylepšuje" všechny své aplikace takovým způsobem,že jsou prakticky nepoužitelné. Takže by se měl google vyprdnout na skupování firem za x mld. doláčů a měl by se soustředit pořádně na vylepšení aplikací tak aby byli opravdu použitelné a ne jen jakýsi paskvil,který je bohužel součástí Androidu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze