Haier Watch na MWC: elegantní chytré hodinky na Androidu

3

Na MWC najdete známé značky, méně známé i ty úplně neznámé. Zároveň je zde velmi široké portfolio telefonů, tabletů, konvertiblů, wearables a mnohého dalšího příslušenství. Občas se tak podaří narazit na opravdu zajímavý kousek, který by neměl uniknout naší pozornosti. Jedním takovým jsou celokovové hodinky Haier Watch s kulatým displejem. Podívejte se na naše první dojmy s videopohledem.

Chytré hodinky jsou skvělým parťákem na každodenní nošení. Ihned víte co se děje, můžete reagovat a nic vám už neunikne, a to i v případě, že máte telefon v kapse nebo tašce. Problém je ovšem jednoduchý, chytré hodinky často nevypadají jako hodinky. Majitelé Apple Watch by mohli vyprávět. Najít hezké a reprezentativní hodinky z kvalitního materiálu a s celokulatým displejem není tak snadné. Na stánku Haier jsme ovšem takové hodinky našli.

Haier Watch – MWC 2016

Hodinky jsou celokovové a vypadají skutečně dobře. Design je reprezentativní a hodí se i do společnosti. Na první dojem není hodinkám co vytknout, možná jen až nápaditá podobnost s Huawei Watch. Z těla hodinek vystupuje pouze jedno tlačítko, které připomíná klasickou korunku běžných hodinek pro nastavení času. Ta působí na hodinkách zcela přirozeně a v našem případě slouží k zapnutí nebo vypnutí displeje. Z viditelných hardwarových prvků máme na spodní straně ještě senzor pro měření srdečního tepu.

Uvnitř hodinek běží operační systém postavený na Androidu. Samotný Android ale v hodinkách již nepoznáte. Haier Watch komunikují zatím výhradně s Android telefony, ale do budoucna se plánuje i podpora pro iOS. Po zapnutí hodinek uvidíte ciferník, ten si můžete měnit jednoduchým pohybem do strany. Tapnutím na ciferník se následně dostanete do menu, kde nechybí základní funkce, jako jsou zprávy, hodiny, stopky, vzdálená spoušť fotoaparátu nebo kalkulačka. Přes hodinky připojené skrz Bluetooth je možné díky mikrofonu a reproduktoru i volat. Samozřejmostí jsou také notifikace a monitoring denní aktivity, především počtu kroků. Vše potřebné tak hodinky mají. Základní funkce jsou předinstalované a na vše ostatní poslouží notifikace z telefonu. Systém toho bohužel víc neumí a konkurence má značně navrch.

Haier Watch

Při delším a detailnějším pohledu na displej zjistíte, že je sice kruhový, ale není vyveden až úplně do krajů. Tedy drobná mezera a černý proužek je viditelný, ale není to nic hrozného. Haier Watch vám také vydrží jeden až dva dny na baterii a i v tomto ohledu nemáme žádnou revoluci. Celkově se však jedná o chytré hodinky, které můžeme zařadit mezi ty hezčí. V Evropě budou dostupné během následujících měsíců za cenu kolem 5 400 Kč, a to je příznivější než u designově velmi podobných Huawei Watch. Na čínské a neznámé hodinky je to ale hodně, a to navíc při přihlédnutí k softwaru, který je na míle vzdálené od zmíněných Huawei Watch či jiných hodinek. Haier Watch tak vlastně nic mimo hezkého designu nenabízí.

Diskuze ke článku
Petrees
Tak nevím,ale trochu okopírované vzhledem Huawei watch W1....
Somebody
Celkem povedený přístroj, ale těžko říct, jestli má mezi tolika wearables od renomovaných výrobců vůbec nějakou šanci uspět...
mato
Nie je to náhodou narážka na TAG Heuer ? ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze