Chytré boty od Samsungu vám řeknou, zda správně stojíte

16

Výrobci mobilních telefonů se většinou nezaměřují pouze na jeden jediný produkt. Příkladem je také jihokorejský Samsung, který na svém barcelonském stánku v rámci veletrhu MWC 2016 ukáže chytrou obuv, která pomocí speciálních senzorů zhodnotí váš postoj.

Samsung IOFIT

Jihokorejský Samsung na blížícím se veletrhu MWC 2016 představí novou řadu Galaxy S7, to už je jisté. Nepůjde však o jedinou prezentovanou novinku. Na jeho rozlehlém stánku budou k vidění i zajímavé wearables, mezi které budou rozhodně spadat také chytré boty IOFIT. Ty budou mít za úkol pomáhat především sportovcům udržovat správnou rovnováhu, případně vhodné zatížení nohou. Jinými slovy by vaše případné cvičení či posilování mělo být mnohem efektivnější s lepšími dosaženými výsledky.

Samsung IOFIT - chytrá obuv

Chytrá obuv IOFIT k sobě bude mít příslušnou aplikaci, která bude nainstalována ve vašem smartphonu a ten s botami spárován. V aplikaci budete moci doslova sledovat, jak si stojíte. Zda například nenamáháte jednu noh více než druhou a co dělat lépe pro optimální výsledky. Chybět by neměly ani ilustrační video záznamy, na které se zpět můžete podívat vy, případně váš trenér. Ten vám naopak na dálku může ihned poradit, případě můžete vše nechat na virtuálním trenérovi. Ladit formu budete moci přímo při cvicích, neboť na špatný postoj vás boty upozorní vámi zvolenou notifikací.

Samsung IOFIT – aplikace pro chytrou obuv

Prozatím bude Samsung vystavovat pouze prototyp této chytré obuvi a plánuje oslovit přední světové společnosti zabývající se výrobou bot. Z této spolupráce by v budoucnu mohly vzniknout chytré boty rozličných tvarů a barev.

Zdroje: news.samsung.com

Diskuze ke článku
ANO
Boze! Ja se jen modlim at je v tom aspon 4jadrovy procesor a android .... protoze, co dnes nema 4jadrovy procesor, bugdroid, nestoji aspon 20 tisic a nemusi se aspon 2x denne dobijet, tak je predem urceno k nezdaru:o) Hned jak to vyjde, tak si koupim aspon tri pary, clovek nikdy nevi:o)
Lukas
Boze môj! Cakam kedy vymyslia chytré trenky čo monitorujú kolkokrat si uprdnem, kolko vymočím, či moje gule majú optimalnu teplotu a pod.. :-D
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Bude to i v Prestižích?
Hop
A chytrý kondom na monitorování erekce a kvality semene nebude? :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze