GooPhone One bude čínský klon HTC One. Poznáte rozdíl?

2

O tom, jak rychlí jsou čínští výrobci, jsme se přesvědčili již několikrát. Výrobce GooPhone nyní stihl okopírovat vlajkovou loď od HTC, která bude představena až zítra.

HTC se zítra chystá světu představit svou novou vlajkovou loď One. Doposud není zcela jisté, jak bude vypadat, nicméně v minulém týdnu unikla zřejmá finální podoba. A právě podle ní čínský výrobce GooPhone vytvořil svůj nový model. Když se podíváte na obrázky, lze říci, že po stránce designu jde o dokonalou kopii.

Na prvních dvou snímcích je HTC One. Na třetím a čtvrtém GooPhone One.

Zůstaly typické rysy se dvěma mřížkami i nezvykle řešená senzorová tlačítka. Aby toho nebylo málo, GooPhone „svůj“ model pojmenoval také One. Odlišnosti se objevují až ve výbavě. Displej sice zřejmě nabídne 4,7 palců, avšak zřejmě už ne FullHD rozlišení. Horší je také procesor. Použit byl čtyřjádrový MediaTek MT6589. Poloviční je operační paměť RAM, tedy 1 GB. V případě operačního systému půjde o Android 4.1 Jelly Bean, avšak samozřejmě bez nadstavby Sense.

Čtěte také: HTC One (M7) - vše co víme o budoucí vlajkové lodi

Pro čínské výrobce opravdu není nic nemožné a nový model dokáží spíchnout doslova během několika dnů. GooPhone je jasným důkazem.

Zdroje: androidauthority.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Martin Straka
GooPhone je parazit, ktery predstavuje rendery svych telefonu a tabletu z uniku produktu velkych firem. Stalo se tak u Iphone 5, iPad mini a ted HTC One. Shame on you...
Chelsea
Vítám konkurenční boj, ale tohle je děs běs. Někdo investuje do vývoje, designu, marketingu, aby se vzápětí na jeho práci a penězích jiný přiživil. Tyhle čínské firmy na jednu stranu přispívají k nižší ceně telefonů, na druhé straně tradiční "klasické" výrobce - ve smyslu investice od A do Z - ničí. Nebudu se divit, až třeba HTC zavře krám, protože majitelé už nebudou chtít prodělávat cpaním peněz do něčeho, co pak kdosi ukradne. To je ekonomický nesmysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze