Google zavádí jednotný vzhled ikon v Androidu

8
Google zavádí jednotný vzhled ikon v Androidu
  • Nově bude povinný čtverec s oblými rohy
  • Vývojáři ikony musejí převést, nebo to Google udělá za ně

Google se snaží sjednotit vzhled ikon aplikací nabízených v jeho obchodě Play. Až doposud bylo na libovůli jednotlivých vývojářů, jaký tvar jejich ikonka zaujme. Vedle sebe jsme tak našli čtverce, kružnice a další nepravidelné tvary, což mnohdy nepůsobilo dobře. Tomu je však nyní konec, nově mají ikony předepsaný tvar čtverce se zaoblenými rohy.

ikony
Zleva: původní ikona, ikona v novém formátu, automaticky převedená ikona

Ikony podle nových pravidel budou moci vývojáři nahrávat do systému od 1. dubna. Od 1. května už bude tato sada předpisů závazná i pro stávající aplikace. Pokud někdo bude dané nařízení ignorovat, Google převede 24. června jeho ikony do „legacy“ formátu, jak je naznačeno na obrázku výše.

Diskuze ke článku
Řezňýk
No jo, z obchodu si lidi stahují malware po miliónech a nejlepší programátoři světa tam sedí a vymýšlejí, jestli kolečko ne čtverec.
mozkoun
Co nařízení, že musí aplikace mít ikonu se čtvercovým i kruhovým tvarem a uživatel se rozhodne sám? Softwarově to nemůže být problém ani pro více tvarů ikon, popř. upravené ikony aby lépe seděli do globálně nastaveného světlého/tmavého režimu dle uživatelských preferencí....
kjkszpj
No hura! To im trvalo...
Mirek
Kopírují Apple. Se divím ze až teď přišli na to ze je to mnohem hezčí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze