Google vydal pro Android 4.4 KitKat vlastní aplikaci Fotoaparát

12

Google před několika okamžiky vydal tak trochu nečekaně vlastní aplikaci Fotoaparát Google, ta bude dostupná pro všechna zařízení s operačním systémem Android ve verzi 4.4 KitKat, uživatelé nižších verzí mají (alespoň prozatím) bohužel smůlu. Aplikace v pěkném kabátku přináší kromě běžných funkcí také podrobnější nastavení hloubky ostrosti.

Nepřehlédněte:

Google dnes, poněkud nečekaně, vypustil do svého Obchodu Play aplikaci Fotoaparát, ta bude dostupná pro všechna zařízení s verzí operačního systému 4.4 KitKat. Aplikace Fotoaparát Google se do zařízení stáhne jako další, tedy doplňková aplikace, pokud ji ovšem stáhnete do zařízení přímo od Googlu (například do některého z modelů Nexus), předinstalovanou aplikaci pro pořizování snímků zcela nahradí.

Fotoaparát Google

Prostředí aplikace působí přehledným a příjemným dojmem, možnost jejího podrobnějšího nastavení je však téměř nulová. Aplikace umožňuje kromě pořizování standardních snímků také pořizování panoramat a sférických fotografií (360°), novinkou je pak možnost vytváření fotografií s malou hloubkou ostrosti (rozostření objektivu).

Fotoaparát Google

Fotoaparát Google tedy rozhodně nepatří mezi propracované a možnostmi nabité aplikace pro fotografy, každopádně to nahrazuje svoji uživatelskou přívětivostí a přehledností, k dispozici je samozřejmě ke stažení zcela zdarma.

Stáhnout Fotoaparát Google

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
kvok
Takže aktualizací fotoaparátu v AOSP se už nedočkáme.
MAREK Mazdra
MAREK Mazdra
Zdravím, stáhl jsem si tuto novou app do nexus 7 a nemůžu nikde najít žádné nastavení, můžete mi poradit kde bych ho našel. Děkuji
robin
Nevíte někdo jak se dá zoomovat ?
Lafi
Zajímalo by mě, jak si bude aplikace stát proti té stock na LG G2. Na první ozkoušení je vcelku přehledná a vše podstatné je rychle po ruce. Kvalita fotek se minimálně na telefonu jeví jako stejná..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze