Google láká k projektu Ara další vývojáře

5

O projektu Ara od Googlu jste již možná něco zaslechli. Od budoucího modulárního telefonu, který si s nadsázkou složíme či vylepšíme na koleni, si Google hodně slibuje. Proto hodlá na konferenčních dnech nalákat nové vývojáře.

Tzv. „Project Ara“ už asi nemusíme ani představovat, ale v rychlosti: jedná se o modulární zařízení, které bude možné napěchovat novými funkcemi jednoduchým vložením nového článku. Vy si tedy zakoupíte pouze základní jednotku a další „funkce“ budete dokupovat pomocí modulů. Samozřejmě, realita a hlavně vytvoření takového přístroje je mnohem složitější, ale pro zběžnou představu tento popis postačí.

Právě v těchto dnech probíhá první Developers Conference k projektu Ara, kde Google chce tuto budoucí novinku propagovat a zároveň nalákat nové vývojáře do svého týmu. Navíc nezůstane jen u této jedné akce. Paul Ermenko, vedoucí projektu totiž řekl, že jsou již nyní v plánu minimálně dvě další konference. První proběhne během června, druhá v průběhu září. Ermenko dále hovořil o samotném projektu, který by měl demokratizovat ekosystém hardwaru a dát uživatelům volnou ruku.

Google údajně plánuje nasadit cenovku základní stavebnice na zhruba 50 dolarů (cca 1 000 Kč), avšak koncová cena pro zákazníky není vůbec známá a může se od zmíněné značně lišit. Mimo to Google ukázal první možnosti personalizace. Uživatelé budou mít přístup ke službě Ara Configurator, kde si budou moci vybrat přesné barvy všech komponent, ze kterých si následně telefon složí. Dokonce bude možné si nahrát obrázek, který následně bude na telefonu. V plánu je rovněž možnost tisku 3D textur.

Zdroje: blogs.wsj.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Lupen
No jako není to uplně marné, jen ten os v tom je chyba veliká. Ten jedině pro nějaké činské šmejdy.
Olaf
MS vyviji podobny projekt. Ja bych to nechtel uz jen kvuli tomu, ze to je od Googlu a s Androidem, tfuj :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze