Google utržil z reklamy 18 miliard dolarů, experimenty prodělávají

3

Mateřská firma Googlu, Alphabet zveřejnila své hospodářské výsledky za letošní čtvrtletí a v rámci nich poprvé zveřejnila čtvrtletní čísla i za své experimentální projekty. V letošním prvním čtvrtletí prodělaly 802 milionů dolarů, zatímco v loňském posledním čtvrtletí to bylo 633 milionů dolarů.

Alphabet logo

Tyto experimentální projekty zahrnují Google X, Calico, Verily, Google Fiber, Nest i tým zabývající se vývojem samořídícího automobilu. Řadí se mezi ně i výrobce robotů Boston Dynamics. Toho nicméně Alphabet nyní prodává. Je tedy vidět, že do experimentálních projektů Google investuje značné prostředky a pokračuje v tom přesto, že vykazují ohromné ztráty. Ty však rostou pomaleji než tržby. Experimentální projekty v tomto období utržily 166 milionů dolarů, což je dvojnásobek proti předchozímu období.

TIP: Google mění svou strukturu. Zavádí Alphabet, pod kterou bude spadat

Hlavním tahounem příjmů pro Alphabet zůstává Google. Za prodej reklamy, který tvoří hlavní část příjmů, utržil 18 miliard dolarů, což představuje meziroční nárůst o více než 16 procent. Další 2 miliardy dolarů pak přinesl Google Play a prodej hardwaru, což je meziroční nárůst o 24 procent. Provozní zisk dosáhl 5,3 miliardy dolarů, což znamená nárůst o 26 procent. Čistý zisk po zdanění pak činil 4,2 miliardy dolarů. Právě tyto zisky pak umožňují Aplphabetu pokračovat v investicích do experimentálních podniků.

Zdroje: abc.xyz, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Stepo
To zadnej zazrak teda..čekal bych víc
Lukas
Ono to časem klesne díky adblokům.. Ještě je implantovat do Safari v OS X a má hned pár miliard dole..
Lukas
Ono to časem klesne díky adblokům.. Ještě je implantovat do Safari v OS X a má hned pár miliard dole..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze