Google spustil zprávy RCS na americkém trhu, na operátory odmítl čekat

12
Google spustil zprávy RCS na americkém trhu, na operátory odmítl čekat
Fotografie: Jan Pospíšil, mobilenet.cz
  • Nový komunikační standard RCS (Rich Communications Services) se Google rozhodl spustit v USA
  • RCS by v budoucnu údajně mělo nahradit tradiční SMS zprávy a v podstatě i málo využívané MMS

SMS jsou s námi již po dvě desetiletí a i když nastoupil nespočet různých online messengerů, SMS jsou stále využívané. To by se však v dohledné době mohlo změnit. Google totiž prosazuje RCS, které mají být zprávami budoucnosti s mnoha vylepšeními. Nahradit mají nejen SMS, ale i MMS. Hlavním rozdílem je, že RCS zprávy využívají k přenosu mobilní data nebo Wi-Fi, díky čemuž lze snadno pokračovat v započaté konverzaci i při přechodu na jiné zařízení. V praxi tak můžete přejít z psaní zpráv v reálném čase na telefonu k počítači či tabletu, kde můžete pokračovat díky funkci „Zprávy na webu“. V tomto ohledu je důležité zmínit, že zprávy jsou vždy přijímány a odesílány z telefonu.

RCS zprávy chtěl Google zavést ve spolupráci s operátory, avšak tato myšlenka se ukázala jako obtížně proveditelná a Google nechtěl dlouho čekat na zavedení nové technologie, kterou má již připravenou. Proto se rozhodl, že RCS zprávy vypustí sám na vlastní platformě a v podstatě pro všechny. Záleží jen na konkrétním trhu. Oficiálně jsou RCS zprávy dostupné například ve Velké Británii a Francii. Vůbec největší trh přibyl nyní a jde samozřejmě pro Google o domácí USA.

Pokud vás RCS zprávy zaujaly, máte možnost si je neoficiálně vyzkoušet i na svém zařízení s Androidem. Zprávám budoucnosti jsme se nedávno podrobně věnovali a přinesli jsme vám i návod, jak je zprovoznit.

Stáhnout Zprávy pro Android

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
XYZ
Na to se dá říct jenom LOL. Pokud to nebudou podporovat operátoři, tak asi nebude fungovat poslání SMS pro kontakt, který není online nebo nemá RCS. Takže Google vytvořil akorát další messenger. Po Talk, Hangouts, Allo, Duo je to už asi pátý pokus.
mental.disease
Google tlačí na pílu.
Dávno mu ušiel vlak na poli messengerov..
Ale poznáme to, ak sa to nepodarí s RCS oni nejaký "kecálek" kúpia :(
Fevroniya Yunasson
Fevroniya Yunasson
http://MooXi.net - skvělý projekt pro dospělé, kteří chtějí najít sexuálního partnera
Dano
Jaká Amerika, mne to píše aj na Note9 a náš slovenský Telekom...
https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/rcs

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze