Google spouští YouTube Red: bez reklam a s exluzivním obsahem

5

I když by název mohl asociovat leccos, žádné lechtivé překvapení nečekejte. O spuštění placené verze YouTube se spekulovalo už dlouho, nyní je venku oficiální nabídka. Za 10 dolarů měsíčně získáte přístup k tomuto videoportálu bez reklam a s dalšími výhodami. Bohužel však nikoliv v Česku.

Kromě absence komerčních sdělení výměnou za paušální měsíční poplatek slibuje YouTube Red ještě dvě zásadní vylepšení. Tím prvním je prémiový obsah. Bude se jednat o kanál přístupný pouze předplatitelům a obsahovat bude například příspěvky úspěšného YouTubera s přezdívkou PewDiePie, ale v příštím roce by se zde měly objevit i filmy.

Vítanou změnou bude i fakt, že se oficiální aplikace na mobilních přístrojích naučí běžet na pozadí. YouTube tak bude možné využít jako alternativu k hudebnímu přehrávači. Videa půjde rovněž ukládat a sledovat později v režimu offline, což je velmi žádaná vlastnost nejen pro cestování.

V ceně 10 dolarů (tedy cca 240 korun) je i přístup k hudební službě Google Music Naplno. Stejně jako u jiných služeb Googlu, je i tato vázaná na uživatelský účet, takže ji bude možno používat na více zařízeních.

YouTube Red

V současné době je služba dostupná pouze v USA, ale lze předpokládat, že se bude postupně rozšiřovat i do dalších zemí včetně České republiky. Tomu by nasvědčoval i fakt, že už je přeložena nápověda k této službě do naší mateřštiny.

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Rob
Tak tohle vsechno dela třebas Tubecast a zadarmo.
František Zbořil
Stačí adBlock a za rok ušetříte tři tisíce :D :D
Lukáš Pavelka
Lukáš Pavelka
RedTube:-)
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Jde to i naopak? Mít plnou verzi Google Play Music a mít zdarma placený Youtube?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze