Google Pixel Slate je odpovědí na iPady s Asistentem uvnitř

5
Google Pixel Slate je odpovědí na iPady s Asistentem uvnitř
  • Google Pixel Slate nabídne odepínatelnou klávesnici a Google Pen
  • Displej s jemností 293 ppi doplní dva reproduktory směřující k uživateli
  • Samotný Pixel Slate bude k dispozici za 599 dolarů, v přepočtu tedy asi 16 tisíc korun

Právě oznámený Pixel Slate dříve označovaný jako Nocturne je výkonným tabletem 2v1, který lze připojením podsvícené klávesnice jednoduše proměnit v takřka plnohodnotný pracovní notebook. Zařízení je navíc skvěle vyvážené, takže je (prý) radost ho držet. Inu, uvidíme až se s Pixelem Slate seznámíme osobně.

LTPS displej s úhlopříčkou 12,3 palců a jemností 293 PPI (rozlišení 3 000 × 2 000 pixelů) disponuje technologií, která dokáže rozsvítit obrovské množství pixelů naráz, a nabídnout tak uživateli ještě lepší vizuální zážitek. Výborný displej by ale nebyl úplný bez pořádného ozvučení. Na přední straně najdeme dva reproduktory, které směřují na uživatele.

Google Pixel Slate

Klávesnice se nasazuje pomocí pinů dostupných na spodní části tabletu. Řešení tak mírně připomíná klávesnici pro iPad Pro. Klávesnice Pixel Slate Keyboard má kulatý tvar tlačítek a také dedikované tlačítko pro Google Asistenta nacházející se vedle mezerníku. Pro pořízení momentek dobře poslouží dva fotoaparáty s rozlišením 8 megapixelů (primární se světelností f/1.8). Přední kamera má navíc širokoúhlý režim a senzor, díky kterému si dokáže poradit i s horším světlem.

Jako operační systém zde najdeme Chrome OS, který byl značně vylepšen. Na spodní straně displeje můžeme spatřit několik ikon sloužících k rychlému spuštění těch nejpoužívanějších aplikací. Nahoře se pak nachází klasické vyhledávání, ve kterém najdeme i Google Asistenta, jenž je hluboce integrovaný v samotném systému. Pixel Slate přinese rovněž funkci rozdělení obrazovky pro efektivnější práci. O výkon se postarají procesory Intel, RAM může nabídnout až 16 GB (základem budou 4 GB), interní paměť poté až 256 GB (32 GB v základu). LTE varianta tabletu existovat nebude, alespoň zpočátku, stejně tak překvapí Bluetooth pouze ve verzi 4.2.

Potěší přítomnost čtečky otisků prstů, kterou najdeme na vrchním levém rohu. Ta má být stejně rychlá jako odemykání otiskem prstu na Pixel smartphonech. Kousek od něho se nachází tlačítka pro ovládání hlasitosti a dobíjení obstará USB-C konektor. Rozměry nového tabletu činí 290,9 × 202 × 7 mm, hmotnost se zastavila na 726 gramech. 48Wh baterie by měla udržet tablet při životě až 10 hodin. Slot pro paměťové karty i 3,5mm jack konektor chybí.

Pixel Slate bude v základu dostupný za cenu 599 dolarů, tedy asi 16 tisíc korun včetně DPH (4 GB RAM, 32GB interní paměť), cena se však může vyšplhat až na více než 40 tisíc za nejvybavenější verzi. Pokud budete chtít přikoupit klávesnici Pixel Slate Keyboard, připravíte si dalších 199 dolarů, tedy asi 5,5 tisíce a Pixel Pen vás vyjde na 99 dolarů (přes 2,5 tisíce). Vše uvedené bude dostupné ke konci roku 2018.

Technické parametry Google Pixel Slate 16 GB RAM + 256 GB SSD

Kompletní specifikace
Konstrukce290,9 × 202 × 7 mm, 726 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 12,3" (3 000 × 2 000 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus
ChipsetIntel Core i7,
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor9 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2018, 44 000 Kč