Google Pixel 3 XL: velký, výkonný a s výřezem v displeji

15
Google Pixel 3 XL: velký, výkonný a s výřezem v displeji
  • Nový největší Pixel se chlubí 6,3palcovým displejem
  • Ten má však navíc poměrně velký výřez
  • Výkon obstarává procesor Snapdragon 845
  • Hlavní širokoúhlý fotoaparát s 12 megapixely zůstal osamocen

Čekání i nekončící úniky odhalující snad více, než bychom chtěli vědět, jsou za námi. Google dnes představil nejen menší Pixel 3, ale také Pixel 3 XL. Novinka vás vzhledově patrně do kolen nedostane, výrobce se ani nijak zásadně nesnažil. Základem je kovový rámeček, zadní strana je přibližně ze dvou třetin hliníková, vrchní část je skleněná. Žádaná mezigenerační změna. Totéž můžeme říci o celkových rozměrech telefonu. Snadno si tak můžete říci, zda vám novinka do ruky padne. Pokud vám vyhovoval Pixel 2 XL, bude i jeho nástupce.

Google Pixel 3 XL

Google se však rozhodl o něco lépe využít plochu čelní strany, z čehož profitoval displeje, respektive jeho úhlopříčka. Ta narostla z 6 na 6,3 palců. Bohužel důvody k radosti okamžitě hatí výřez v horní části, který můžeme okamžitě označit jako skutečně velký. Rozlišení narostlo na úctyhodných 2 960 × 1 440 pixelů. Naštěstí se tak nepotvrdily spekulace o pouze Full HD+ rozlišení. K displeji můžeme dodat, že je typu OLED, podporuje funkci Always-On a chrání jej sklíčko Gorilla Glass 5. Každý si také všimne prostoru pod displejem. Do něj výrobce zakomponoval druhý čelní reproduktor.

Ambice alespoň v některých ohledech se utkat se špičkou můžeme zpozorovat v případě hardwaru. O výkon se totiž stará procesor Snapdragon 845 v kombinaci se 4GB operační pamětí. Google již nějaký čas příliš nedbá na úložný prostor a nic se nezměnilo ani letos. Existovat budou dvě verze – s 64 a 128 GB. Žádná vyšší hodnota nebude v nabídce. Přítomnost slotu pro paměťovou kartu by u referenčního telefonu od Google očekával málokdo. Počítat můžete také s tradiční zvýšenou odolností proti vodě a prachu (IP 68). Prostředí obstarává vůbec nejnovější Android 9.0 Pie, což však není žádným překvapením.

Pokud se u displeje Google neudržel a nasadil výřez, v případě fotoaparátu postupuje velice konzervativně. Na zadní straně se nachází pouze jeden širokoúhlý fotoaparát s 12megapixelovým rozlišením, optickou stabilizací obrazu a světelností f/1.8. Záznam videa bude umožněn ve 4K rozlišení, avšak jen se 30 snímky za vteřinu. Čelní fotoaparát pořídí až 8megapixelová selfies.

Google Pixel 3 XL

V další výbavě nechybí ani příkladná konektivita. Wi-Fi, LTE a Bluetooth 5.0 nepřekvapí, stejně jako USB-C. Ten je na těle jediným výstupem, a tudíž klasická sluchátka s 3,5mm jackem nepřipojíte jinak, než skrze redukci. Ta se naštěstí bude nacházet v balení společně s telefonem. Nevyměnitelná baterie má kapacitu 3 430 mAh. Googlu se konečně ale rozhodl, že do telefonů vrátí bezdrátové nabíjení. K tomu bude sloužit nová nabíječka Pixel Stand, což můžete vidět na videu níže.

Nově představený Google Pixel 3 XL se na vybraných trzích dostává již dnes do fáze předobjednávek. Vybírat budete moci ze tří barevných variant, jejichž podobu vidíte také v článku – světle růžové, bílé a černé. Cena startuje na přibližně 24 tisících korunách za 64GB verzi a 25 tisících korunách za 128GB variantu. Nezodpovězenými otázkami zůstává, kdy se novinka objeví u českých prodejců. Sluší se také připomenout, že případné budoucí české ceny se mohou od těch předpokládaných lišit.

Technické parametry Google Pixel 3 XL

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 76,7 × 7,9 mm, 184 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,3" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor3 430 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2018,
Diskuze ke článku
Pet
Tak to je hnus!!

Udělat dole mega rámeček a přitom nahoře výřez může jen totální magor. Google telefony byly vždy to nejhorší a budou koukám dál..
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Tak toto je snad od Google nějaký špatný vtip :D
Uu
No omg, nic navíc spíše méně a ta cena ... Jako výsměch fanouškům, výborné
zdenál
"...Nový největší Pixel se chlubí 6,3palcovým displejem
Ten má však nízké rozlišení a navíc i velký výřez."

"...Rozlišení narostlo na úctyhodných 2 960 × 1 440 pixelů. Naštěstí se tak nepotvrdily spekulace o pouze Full HD+ rozlišení."

Ehm, tak co teda?

Jinak na rok 2018 dost slabota a ten výřez...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze