Google Pixel 6 Pro je obr s 4× optickým zoomem

1
Google Pixel 6 Pro je obr s 4× optickým zoomem
Fotografie: Google
  • Displej varianty Pro disponuje 6,7" úhlopříčkou a Quad HD+ rozlišením
  • Lákadlem bude 48Mpx periskopový fotoaparát
  • V útrobách je nasazen nový procesor Google Tensor s 12GB RAM
  • Aktualizace budou na Pixel 6 Pro chodit 5 let

Google dnes představil zbrusu novou řadu Pixelů 6, která kromě základního Pixelu 6, který jsme si již představili v samostatném článku, čítá také vylepšenou a větší verzi s přídomkem Pro.

Google Pixel 6 Pro

I varianta Pro doznala velkých designových změn a bezpečně ji rozeznáte nejen od starších Pixelů, ale také od veškeré dnešní konkurence. O to se Google postaral především vzhledem zadní strany, které dominuje vystouplý a barevně odlišený horizontální modul s fotoaparáty. Konstrukce spoléhá na leštěný hliníkový rám a skleněnou zadní stranu. Ta má být mimochodem odolnější vůči poškrábání. Sklo je samozřejmě i na celé čelní straně, jde o Gorilla Glass Victus.

Dominantou čelní strany bude dozajista 6,7" AMOLED displej, na kterém se bude skvěle vyjímat Quad HD+ rozlišení a 120Hz obnovovací frekvence. Lze se oprávněně domnívat, že panel Pixelu 6 Pro bude patřit mezi ty nejlepší na trhu. Přímo do něj pak výrobce umístil čtečku otisků prstů.

Na těle najdeme pouze USB-C, což znamená, že 3,5mm jack chybí, avšak to už zájemce o Pixely nijak nepřekvapí. Mobil se může též pochlubit zvýšenou odolností proti prachu a vodě dle IP68. Skrze zmíněné USB-C se bude dobíjet baterie s kapacitou 5 003 mAh. Maximální výkon drátového nabíjení dosahuje 30 W, alternativou je 23W bezdrátové nabíjení.

Google Pixel 6 Pro

Zásadní inovaci představuje nasazení procesoru Tensor, který si Google nechal připravit na míru. Má přinášet výrazně vyšší výkon ve srovnání s Pixelem 5, avšak to nebude těžké, neboť Pixel 5 nabízel jen Snapdragon 775G. Procesor má mnohem lépe spolupracovat s umělou inteligencí a softwarem, kdy si Google mohl prvně vyladit vše přesně tak, jak potřeboval. Hardware doplňuje 8GB RAM a až 512GB úložiště. K dispozici však budou i varianty se 128/256GB interní pamětí. Chybějící slot pro paměťové karty patrně málokoho překvapí.

Tradičně silné jsou Pixely v oblasti fotoaparátů. Pixel 6 Pro má v originálním modulu tři snímače, což je kromě velikosti další viditelný rozdíl oproti Pixelu 6, který má jen dva fotoaparáty. Hlavní snímač má shodných 50 megapixelů, přičemž v automatickém režimu pořídí výsledný snímek složením 4 fotografií, což znamená, že fotografie bude mít 12,5 megapixelu. Doprovází jej 12megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát, i ten najdeme v Pixelu 6. Novinkou je zbrusu nový periskopový teleobjektiv s 48 megapixely, který umožňuje 4× optické přiblížení. Výčet fotoaparátů uzavírá čelní kamerka s 12 megapixely.

Rovněž v Pixelu 6 Pro najdeme nejnovější Android 12, který má mnohem menší hardwarové požadavky i inovované fungování témat a tapet napříč prostředím. Google také vylepšil práva jednotlivých aplikací, kdy budete moci nastavit, jaké informace o vaší poloze může konkrétní aplikace získat. Zatímco od navigace vyžadujete přesnou polohu, aplikaci pro předpověď počasí stačí obecnější informace, například o městu. Google navíc oznámil, že softwarová podpora bude trvat celých 5 let.

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro bude prodáván ve třech barevných variantách. Půjde o konzervativní černou, světle žlutou a šedou. Prodej bude například v USA zahájen již dnes. Kdy se dočkáme na českém trhu, je tak trochu ve hvězdách. Oficiálně se totiž Pixely v České republice neprodávají a musíme se spoléhat pouze na přeprodej. Cenu lze odhadovat na minimálně 25 tisíc korun (za základní 128GB verzi), avšak nebude překvapením, bude-li ještě vyšší.

Technické parametry Google Pixel 6 Pro 512 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce163,9 × 75,9 × 8,9 mm, 210 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetGoogle Tensor, , GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 003 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
DostupnostQ4 2021, ?