Známe kompletní specifikace Google Pixelu 3a

11× aktualizováno
Známe kompletní specifikace Google Pixelu 3a
  • Odlehčená verze podle prvních informací disponuje stejně kvalitním fotoaparátem jako Pixel 3 (XL)
  • O výkon se stará 10nm Snapdragon 670 spolu s 4 GB RAM
  • Baterie s kapacitou 2 915 mAh by měla zajistit obdobnou výdrž jako u větších sourozenců
  • Obě novinky se obejdou bez výřezu v displeji a očekáváme také 3,5mm jack
  • K představení má dojít 7. května

Aktualizováno 7. 5. 2019

Google dnes večer představí mimo jiné i nové Pixely 3a, tedy smartphony vyšší střední třídy. Pár hodin před premiérou Roland Quandt zveřejnil kompletní specifikace menšího z chystaných modelů a my se můžeme podívat, co vše bude umět. Mezi klíčové věci patří AMOLED displej, procesor Snapdragon 670, 64GB úložiště nebo 12megapixelový fotoaparát.

Google Pixel 3a

Rozměry151,3 × 70,1 × 8,2 mm, 147 g
DisplejAMOLED, 5,6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 670, 2×2 GHz + 6×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GBne
Akumulátor3 000 mAh

Aktualizováno 2. 5. 2019

Necelý týden před představením se dozvídáme další podrobnosti o chystaných Pixelech 3a a unikly také nové obrázky zachycující bílou, fialovou a černou variantu. Potvrzuje se velikost displejů 5,6 palce u Pixelu 3a a 6 palců u Pixelu 3a XL. Oba nabídnou 12megapixelové fotoaparáty s režimem Night Sight. Hardware stane na 4GB RAM a 64GB úložiště. Baterie bude mít kapacitu 3 000 mAh, respektive 3 700 mAh u většího modelu. Má být podporováno rychlé nabíjení, kdy bude 15 minut na nabíječce stačit k 7hodinovému provozu.

Google Pixel 3a

Aktualizováno 26. 4. 2019

Na internetu se objevila další barevná varianta chystaného Google Pixelu 3a, za kterou i nyní stojí Evan Blass. Tentokrát zveřejnil světle fialovou variantu se žlutým vypínacím tlačítkem. Odstín fialové je přitom opravdu jemný, tudíž bychom se nedivili, kdyby byla tato varianta nazývána jako „Not Purple“. Více bychom se měli dozvědět již 7. května, kdy bude telefon představen.

Aktualizováno 24. 4. 2019

Evan Blass dnes bez dalších informací zveřejnil oficiálně se tvářící obrázek chystaného Pixelu 3a. Můžeme vidět vcelku obyčejně vypadající telefon v bílé variantě a displejem s poměrně velkými rámečky. Hlavními trumfy by měl tak být software a také kvalitní fotoaparát.


Aktualizováno 19. 4. 2019

Příchod cenově dostupnějších Pixelů 3a a 3a XL se přiblížil. Dnes se můžeme podívat na oficiální rendery telefonů, které zveřejnil androidheadlines.com. Telefony jsou v pouzdrech a odhaluje se velmi konzervativní vzhled obou chystaných novinek.

Google Pixel 3a a 3a XL

Aktualizováno 16. 4. 2019

Příchod nových Pixelů je na spadnutí, čemuž napovídá i nenápadný teaser, který byl spatřen na stránkách Googlu v souvislosti s dalším filmem z marvelovského univerza Avengers: Endgame. Pod nadpisem „Help is on the way“ si můžete všimnout textu „On May 7, something big is coming to the Pixel universe“, který má podle všeho odkazovat na datum oznámení nových Pixelů střední třídy.

Google Pixely 3a

Na to, jak se dají Pixely od Googlu využít v případě, kdybyste se ocitli ve světě superhrdinů, jako je Thor, Black Widow, Iron Man, nebo Captain America, se můžete podívat na videu níže.

Aktualizováno 15. 4. 2019

V Kanadě unikly ceny chystaných Pixelů s kódovým označením „Sargo“ (Pixel 3a) a „Bonito“ (Pixel 3a XL). S informací přišel uživatel sociální sítě reddit.com.

Pixel 3a a 3a XL ceny

Za první Pixel 3a spadající do střední třídy si tamní zájemci zaplatí 649 kanadských dolarů (tedy přibližně 13 tisíc korun i s daní), respektive 799 dolarů za větší 3a XL (zhruba 16 tisíc korun). Design obou dvou zařízení by měl být přitom velmi podobný klasickým Pixelům třetí generace – skleněná záda však budou pravděpodobně nahrazena jejich levnější plastovou obdobou.

Aktualizováno 11. 4. 2019

Uběhlo pár dnů a my se můžeme podívat na to, jak budou odlehčené Pixely od Googlu vypadat, a to díky Sudhanshu1414. Oba modely s přídomkem „a“ budou sdílet stejný design. Displej bude mít poměrně výrazné rámečky, což je trochu škoda, na druhou stranu se obě novinky obejdou bez hyzdícího výřezu, který se stal terčem kritiky primárně u Pixelu 3 XL.

V černé barevné variantě je zachycen Pixel 3a, v bílé Pixel 3a XL

Z fotografií si můžeme povšimnout stejného rozestavění prvků a dokonce i 3,5mm jacku. To potěší, redukce nemá rád nikdo a ne všichni si chtějí dopřávat hudby skrze bezdrátová sluchátka. Čtečka otisků prstů se bude standardně nacházet na zadní straně, měnit se nebude ani umístění primárního fotoaparátu.

Aktualizováno 9. 4. 2019

Zdroje úniků bývají rozličné, ale nezřídka se s námi o důležité informace neplánovaně podělí samotný výrobce. Přesně to se povedlo Googlu, když ve svém internetovém obchodě vystavil odkaz na zakoupení pouzder pro dosud nepředstavené telefony, čehož si všimli redaktoři phonearena.com. Nyní tak s pravděpodobností hraničící s jistotou víme, že dostaneme dvojici smartphonů – Pixel 3a a Pixel 3a XL.

Pixel 3a

Obě dvě novinky se také objevily v Google Play Developer Catalogu, i když zatím pod svými kódovými názvy. Ten první si říká „Bonito“ a bude mít displej s úhlopříčkou 5,6 palce, rozlišení 2 220 × 1 080 pixelů a Snapdragon 670 se 4 GB RAM. Větší „Sargo“ má pak šest palců s rozlišením 2 220 × 1 080 pixelů a Snapdragon 710.

Aktualizováno 28. 3. 2019

Stránky winfuture.de přišly s informací, že Pixely 3a budou nabízeny výhradně se 64GB interní pamětí. Prozradily také podrobnosti o barevných variantách. Kromě obvyklé bílé a černé se máme dočkat ještě verze s označení Iris. Mělo by jít o kombinaci světle modré a fialové. Možnou podobu odhaluje fotografie níže.

Google Pixel 3a

Aktualizováno 20. 3. 2019

Na internetu se objevily nové střípky informací o chystaných odlehčených verzích dvojice současných vlajkových lodí od Googlu, se kterými přišel údajně spolehlivý zdroj 9To5Google. Navzdory původnímu očekávání však nedostanou přívlastek „lite“, nýbrž doplněk v podobě písmena „a“, které bude umístěno ihned za číslicí. Pixely 3a a Pixel 3a XL se pochlubí OLED displejem o velikosti 5,6 a 6 palců, podporou Active Edge nebo rychlého 18W nabíjení. Na více informací (zejména o větším) Pixel 3a XL však stále čekáme.

Původní informace z 17. 1. 2019

Chvíle, na kterou jsme tak dlouho čekali, je konečně tady – Google Pixel 3 Lite se vůbec poprvé objevil ve videu, ve kterém autor sděluje první dojmy z používání předprodukčního vzorku.

Na rozdíl od prémiového těla v kombinaci skla a kovu u Pixelů 3 (XL) je tento cenově dostupnější kousek z plastu. Rozdíly však najdeme také u dalších detailů. Například umístění šuplíčku na SIM karty se změnilo a nyní jej najdeme na levé straně. Na těle bychom marně hledali i dvojici reproduktorů, nyní je zde pouze jeden, a to na spodní straně. Alespoň však zůstává 3,5mm jack, USB-C konektor a barevně odlišené vypínací tlačítko vyvedené v reflexní žluté barvě. Výdrž baterie o kapacitě 2 915 mAh by měla být stejná jako u Pixelu 3.

Příklad režimu Night Sight z Pixelu 3

Pixel 3 Lite osazený 12megapixelovým snímačem se světelností f/1.8 a pořizuje stejně kvalitní snímky jako Pixel 3, což je skvělou zprávou pro všechny, kteří chtějí špičkový fotomobil, ale nechtějí příliš utrácet. Na přední straně však přeci jen došlo k redukci a setkáme se zde již pouze s jedním 8megapixelovým senzorem.

Po hardwarové stránce se Google rozhodl sáhnout po novém 10nm procesoru Snapdragon 670, který je podle autora „natolik nový“, že jej zatím benchmarky neumí správně identifikovat. Společnost mu dělá 4GB RAM a skromné 32GB interní úložiště. Uhlopříčka displeje se zastavila na velikosti 5,56 palců s rozlišením 1080 × 2160 a poměrem stran 18:9. Výsledná jemnost 434 PPI je tak zcela dostatečná.

Majitelé odlehčené verze se pochopitelně mohou těšit na časté aktualizace a dlouhou softwarovou podporu. Podle dostupných informací by se telefon s původním kódovým označením Sargo měl dostat na trh již na jaře tohoto roku hned po konferenci Google I/O.

Diskuze ke článku
David
Nemá to výřez, průstřel, zářez ani výstřel v displeji, tak je to propadák už předem! :)
Marv
Toto je telefón presne pre mňa, má všetko čo od telefónu chcem a ak bude dobre nastavená cena tak ho beriem
Grom51
Clanek muzete smazat. "Uživatel video odstranil"
Martin
Jaký je význam tohoto zařízení, když Pixel 3 stojí 555€ (14 150Kč) ? Tohle jsou zvláštní ceny
https://www.mediamarkt.de/de/product/_google-pixel-3-64-gb-clearly-white-2486291.html

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze