Google odhalil Project Fi: bude vlastním operátorem

7

Americký gigant Google se pouští do projektu, kterým bude silně konkurovat mobilním operátorům. Spustil Project Fi, se kterým budou uživatelé využívat SIM kartu Googlu i jeho služby. Výhodou mají být nízké ceny nebo inteligentní výběr sítí.

Google

Google však samozřejmě bude potřebovat využít něčí infrastrukturu, neboť vlastní síť nestaví. Pro tyto účely je dohodnutý s americkými operátory T-Mobile a Sprint, jejichž sítě bude využívat. Project Fi se však bude spoléhat na to nejlepší. Inteligentně bude přepínat mezi sítěmi Wi-Fi a sítí LTE dle toho, která má v danou chvíli lepší signál a poskytne uživateli vyšší rychlost. Pakliže by se uživatel pohyboval v místě, kde není ani Wi-Fi ani LTE, dojde samozřejmě k přepnutí na starší síť 3G, případně až 2G.

Google Nexus 6

Dle očekávání bude jakýsi virtuální operátor od Googlu vyžadovat nejen speciální SIM kartu přímo od Googlu, ale také vybraný telefon. V současné testovací fázi bude Project Fi dostupný pouze v USA, na pozvánku a navíc jen s telefonem Google Nexus 6, který vyrábí Motorola.

TIP! Recenze Google Nexus 6 – Lízátko, které udává směr

Pokud si uživatelé v USA zvolí Google za svého operátora, získají automaticky měsíční tarif za 20 dolarů, který jim nabídne neomezené volání a SMS zprávy. V případě datového balíčku se bude vše počítat zvlášť. Základem bude 1 GB dat za 10 dolarů a tento balíček si budete moci neomezeně množit, vždy za 10 dolarů další 1 GB. Výhodou však je, že pokud balíček nevyčerpáte, Google vám poměrovou část peněz vrátí nazpět. Pokud si například zaplatíte 3 GB za 30 dolarů, avšak využijete jen 1,4 GB, dostanete na konci měsíce 16 dolarů nazpět.

Zdroje: fi.google.com, mobileworldlive.com

Diskuze ke článku
JHZ
Jeden GB za 10 $ !!!!!!
no nekupte to.
To je tak pro tupé americké ovce.
Petr
Jen pro jistotu: wifi do toho objemu dat nebude započítáno i když na něj přepne přímo Google? No nemělo by, asi je trochu blbost, abych platil za data když přijdu domu a z LTE mi to přepne na Wifi (ale už i takový pokusy tu byly, tak se radši ptám). Já bych takový datový tarif bral, s tím jak používám data v mobilu bych proti tomu co je v nabídce teď ušetřil.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
To bylo pořád keců na forech, jak drahé služby máme my, když za oceánem to je skoro zadarmo a dostanete k tomu Iphone atp...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze