Pixel 8 Pro a záhadné bubliny pod displejem. Podle Googlu to není problém

aktualizováno
Pixel 8 Pro a záhadné bubliny pod displejem. Podle Googlu to není problém
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na vině je zřejmě samotná konstrukce, kdy některé interní komponenty tlačí na zobrazovací panel
  • K záhadným bublinám pod displejem se vyjádřil i samotný Google, přiznává je, ale nemají podle něj dopad na výkon nebo životnost Pixelu 8

Aktualizováno 23. 11. 2023

Pro 9to5google.com se k situaci vyjádřil zástupce Googlu: „Telefony Pixel 8 mají nový displej. Když je obrazovka vypnutá, nepoužívá se a za specifických světelných podmínek, někteří uživatelé mohou vidět otisky komponent v zařízení, které vypadají jako malé hrbolky. Na výkon nebo životnost Pixelu 8 to nemá žádný dopad.

Původní zpráva z 21. 11. 2023

Nebyl by to snad ani Google, kdyby nás každý rok „nezaskočil“ problémy, jež se s železnou pravidelností objeví u nové generace Pixelů. Platí přitom, že pokud se nejedná o softwarovou závadu, pak se najde alespoň nějaký hardwarový nedostatek, který je však ještě horší. Své o tom vědí i někteří majitelé nejnovější vlajkové lodi, Pixelu 8 Pro. Hned na úvod dodejme, že u nás námi testovaného kusu se nic níže popsaného neděje, tedy alespoň zatím ne.


Jedním z lákadel nejlépe vybaveného smartphonu od Googlu současnosti je jeho 6,7" Super Actua LTPO OLED panel se špičkovou jemností 489 PPI, maximálním jasem až 2 400 nitů a ochranou Corning Gorilla Glass Victus 2. Ten je navíc podle JerryRigEverything relativně tenký, což by se mohlo podepsat na defektu v podobě bublin či hrbolků, jež se na obrazovce u některých uživatelů objevily. Nejedná se přitom o poškození způsobené externím jevem, ale zřejmě o kontakt dalších interních komponent se zobrazovacím panelem, což je částečně možné zahlédnout i ve zmíněném videu.

Uživatelé, u jejichž Pixelů se tyto bubliny objevily, hlásí, že naštěstí nemají vliv na kvalitu zobrazovaného obsahu a na první pohled je ani nemusí být snadné spatřit. Pochopitelně se však zároveň nejedná o něco, co by zákazníci očekávali u smartphonu za takřka 30 000 Kč se základním 128GB úložištěm a výhledem na potenciální zhoršení zmíněného problému.

Podle oficiálního fóra na google.com se navíc zdá, že se stejné bubliny objeví i u náhradních kusů, tudíž se zřejmě bude jednat o designovou vadu zařízení. Dodejme, že Google se k problému doposud oficiálně nevyjádřil.

Google Pixel 8 Pro 512 GB

Rozměry162,6 × 76,5 × 8,8 mm, 213 g
DisplejOLED, 6,7" (2 992 × 1 344 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 050 mAh
Diskuze ke článku
Damara226
Damara226
Nechcete si příště vzít třeba mikroskop a zkoumat zda nějaký pixel je o 0.0001mm nakřivo?

Tohle mi opravdu už přijde úsměvné, myslet si že zařízení je vadné protože když se na něj podíváte zblízka pod prudkým světlem dopadajícím v perfektním úhlu tak vidíte jakési nedokonalosti kterém ale jinak při dennodenní používání nemáte absolutně šanci vidět.
:D
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Naposledy upraveno: 21. 11. 2023 20:38
Neměl podobný problém Samsung? 🤔 Nebo Apple dokonce 😂 no vzhledem k tomu jak každý z nás zná Google Pixel tak ví že každá série měla větší problémy než tohle, tohle je méně viditelné a poškození displeje nedochází..
Ben Ben
Ben Ben
Kdyby taková kravina byla jediný "problém" Pixelu, tak si může pískat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze