Google Nexus 5 v redakci: podívejte se, jak fotí

28

Google Nexus 5 byl představen oficiálně včera, my jsme jej dnes obdrželi do redakce a můžeme zahájit testování. Jako první jsme vyzkoušeli 8Mpx fotoaparát, který Google hodně vyzdvihuje, a to zejména díky optické stabilizaci. Podívejte se, jak novinka fotí, výsledky vás možná překvapí.

Google Nexus 5 byl představen po mnoha týdnech a měsících spekulací včera a dnes pořádalo české LG, které opět dostalo výrobu referenčního Google telefonu na starosti, tiskovou konferenci, po které jsme dostali možnost rovnou začít telefon testovat. Zcela překvapivě se navíc telefon začal dnes prodávat i na českém trhu, i když za mnohem vyšší cenu, než v zahraničí na Play Storu.

Google u svého nového telefonu propaguje zejména fotoaparát, jehož čočku ostatně dává hodně na odiv. Hlavním lákadlem má být optická stabilizace obrazu, která stále není u vlajkových modelů samozřejmostí. Oproti sesterskému LG G2 se sice snížilo rozlišení z 13ti na 8 megapixelů, to ale může být spíše ku prospěchu věci, pixely na čipu jsou tak totiž větší a dokáží pojmou více světla.

My jsme s Nexusem 5 vyrazili do podvečerní Prahy a nutno říct, že i přes nepříznivé podmínky fotí Nexus 5 dobře, i přes šum poskytne dobrou úroveň detailů a produkuje ostré snímky po celé ploše. Díky optické stabilizaci dosáhnete i při delších expozičních časech relativně ostrých snímků, což je vidět například na fotografii ze sýrárny. Celkově lze tedy zatím říci, že Nexus 5 se zařadí mezi lepší fotomobily a uvidíme, zda po našem zevrubnějším testování nedosáhne i na příčky nejvyšší. Každopádně už nyní lze říci, že fotí výrazně lépe než Nexus 4, u kterého byl fotoaparát Achillovou patou.

Fotografie interiéru bez blesku a poslední s bleskem a zvláštním vyvážením bílé

Google Nexus 5 (testovací video) – exteriér, 1080p

Google Nexus 5 právě v redakci testujeme. Během zítřejšího dne přidáme do článku další fotografie, tentokrát pořízené za dobrých světelných podmínek přes den.

Technické parametry Google Nexus 5

Kompletní specifikace
Konstrukce137,8 × 69,2 × 8,6 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,95" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2013,
Diskuze ke článku
Chybička se vloudila
Google u svého nového telefonu propaguje zejména fotoaparát, jehož čočku ostatně dává hodně na odiv.
illnath123
zdá se mi to nebo jsou ty fotky nic moc ?
Robo
A hlavně otestovat baterku a jaký je rozdíl oproti G2 ve výdrži. To mě trochu štve,že tam dali takovou nízkou kapacitu. No uvidíme :-)
Marek
Nato jaké byly podmínky fotí skvěle. Ještě by to chtělo fotky za slunečného počasí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze