Google Mapy vám nově připomenou vaše parkovací místo

6

Google se snaží neustále vylepšovat své aplikace a přidávat užitečné funkce. Tentokrát jsou na řadě populární Mapy, které dostanou funkci, díky které bude mnohem jednodušší si pamatovat, kde jste zaparkovali své auto. Podobně jako v Apple Mapách si bude smět vytvořit poznámku o vašem místě a pro jistotu si k němu přidat třeba i fotografii.

Ne ve všem jsou mapy od Googlu lepší než ty od Applu. Konkrétně funkce označení parkovacího místa je v Apple Mapách již od loňského roku a můžete si k této poznámce o místě přidat třeba i fotku. Google tedy musel trochu dohánět a přináší tak tuto nepopiratelně užitečnou funkci až nyní v poslední beta verzi svých Map.

TIP! Značky Levi's a Google vytvořily chytrou bundu za 11 tisíc korun

Google Mapy

A jak to vlastně bude fungovat? V otevřených Mapách jednoduše klepnete na modrý puntík, který symbolizuje vaši polohu, čímž novou funkci zapnete. Následně se otevře nová nabídka, která vám dovolí vyplnit poznámku a vyfotit si fotografii, abyste své parkovací místo zaručeně poznali, což se hodí zejména v mnohoposchoďových parkovištích. Aplikace vás rovněž nechá vyplnit zbývající čas k zaplacení parkování a ozve se poté s varováním o vypršení parkovacího času.

Nová funkce je prozatím přístupna pouze v beta verzi Google Map pro Android. Nicméně očekává se její brzké nasazení i v „ostré verzi“, a to i pro iOS.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, android.trendolizer.com, follownews.com

Diskuze ke článku
Tomybandit
V podstate oni ani nemusia ludom davat ziadne cipy. Sprosti ludia co si nevedia najst vlastne auto im informacie budu podsuvat sami. Clovek ktory si nepameta kde zaparkoval svoje auto by nemal ani auto soferovat a mal byt zbaveny svojpravnosti. To fakt je ludom uz zatazko aj rozmyslat a nieco si pametat? Auto som parkoval v mestach ako L.A., San Francisco a vzdy som vedel kde je!!!
Pesedm
502 Bad Gateway
nginx
gtz
Tyto funkce měly HERE mapy už před nějakou dobou a byly plně funkční.
Lokace mého auta se jistě bude dále odesílat vševidoucí bonzovací službě google. Děkuji nechci.
gtz
Zapomenul jsem dodat, že pokud lidé budou fotky sdílet (jak většinu ptákovin a krávovin) tak to bude jistě hodně velký plus pro zlodějíčky. Podívá se jaké auto někdo jiný chce a jde na věc, nemusí ani nic moc řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze