Google Mapy nově nabízí přehled aktuálního vytížení hledaných míst

Google neustále inovuje a vylepšuje své služby. Nově přidává do vyhledávání a svých map cennou informaci o aktuálním vytížení obchodů, restaurací a dalších hledaných míst. Snadno tak zjistíte, zda stihnete rychle nakoupit nebo si dát rychlý oběd.

Google Mapy

Informace o vytíženosti jednotlivých míst můžete ve vyhledávání Google nebo v Mapách vidět již poměrně dlouho. Vždy mezi informacemi vidíte graf, kde snadno zjistíte, kdy bývá například v obchodě hodně a kdy naopak málo lidí, dle čehož lze naplánovat právě váš nákup. Tuto praktickou funkci Google aktuálně zásadně vylepšil. Nově uvidíte vytíženost v reálném čase, která se od dlouhodobých statistik může nějak lišit. Data přicházejí samozřejmě od dalších uživatelů, kteří se v dané lokalitě pohybují a dali o tom Googlu vědět. Ten následně vše promítá do grafu.

Aktuální vytížení viditelné v Google Mapách nebo při vyhledávání

Pokud si například vyhledáte obchodní centrum či restauraci, vidíte aktuální vytížení jako červený sloupec. Vše funguje také v České republice, byť zdaleka ne ve všech obchodech či restauracích. U některých nadále uvidíte jen dlouhodobé statistiky vytížení. Na správnosti údaje se okamžitě můžete podílet i vy sami, kdy můžete zvolit, zda aktuální vytížení opravdu souhlasí, nebo je naopak nižší či vyšší. Spolu s aktuálním vytížením nechybí ani cenná informace o tom, jak dlouho lidé na daném místě zůstávají. I dle toho můžete například upravit své denní plány.

Google Mapy
Novinky v Google Mapách – aktuální vytíženost

Druhá novinka se týká otevíracích dob. Google nově oddělí otevírací doby obchodních center a konkrétních obchodů. Poměrně často se stává, že obchodní centrum sice zavírá až pozdě večer, avšak některé obchody mají otevírací dobu kratší.

Google Mapy
Novinky v Google Mapách – odlišené otevírací doby

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.googl

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze