Google mapy dostanou Material Design a nové funkce

7

S novým Androidem 5.0 Lollipop představil Google i nový přepracovaný design samotného prostředí, který pojmenoval Material Design. Postupně také aktualizuje i své aplikace, aby do tohoto nového prostředí zapadaly. Jako další jsou na řadě Mapy, pro které si Google přichystal nejen nový vzhled, ale i funkce, které však u nás nevyužijete.

Nový vzhled nabízí pestré barvy a je především o vytváření povrchů a stínů, které odrážejí svět. Díky tomu se aplikace nejen lépe ovládá, ale je i přehlednější. Z funkcí, které ocení pouze američtí uživatele, je zde integrace služby OpenTable. Ta umožní rezervovat místo v restauraci přímo ze stránky místa v mapách, aniž by uživatel musel otevírat webové stránky restaurace nebo další aplikaci.

Další novinku ocení fanoušci služeb na spolujízdy. Mapy nové při vyhledávání trasy ukážou dobu vyzvednutí a předpokládané náklady spojené s cestou přes Uber. Můžete se tak snadněji rozhodnout, zda se nevyplatí sáhnout spíše po hromadné dopravě. Uber sice funguje už i v Praze, ale ani tuto funkci čeští uživatelé pravděpodobně příliš nevyužijí.

TIP: Android 5.0 Lollipop: novinky a zkušenosti z používání (video)

Aktualizace se přitom netýká pouze verze pro Android, ale i pro iOS. Obě aktualizace by měly být vypuštěny už během nadcházejících několika dní.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: google-latlong.blogspot.cz, engadget.com

Diskuze ke článku
?
Mapy od googlu jsou mi temer na nic, strasne neprehledne, nesmyslne schovane fce a nastaveni navic kdyz nejdou offline. V aute mam HERE od Volskwagenu, Nokia rovnez jede na HERe a na mapy CR je dobrej Seznam
n7610
mám nainstalováno,vypadá to pěkně a nový vzhled se Mě líbí a navíc jsou aplikace rychlejší ve spouštění :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze