Aktualizace Google Maps na verzi 8.0 přináší mnoho novinek

1

Google pokračuje v sérii aktualizací pro svoje aplikace a nejnovějším přírůstkem jsou Google Mapy ve verzi 8.0. Nová verze přináší několik vylepšení, která využijí všichni, ale i bohužel funkce, které v naší malé zemi nejspíše nevyzkoušíme.

Po velkých změnách v prohlížení a úprav dokumentů v aplikacích Google, se nyní dočkal aktualizace i klient pro známé Google Maps. Ten se na Androidu přehoupl do verze 8.0 a přináší funkce, jako je „ukazatel správného pruhu“, který vám na displeji zobrazí, v jakém dopravním pruhu byste měli jet. Z dalších jsou to „offline mapy“, které vám umožní ukládat danou oblast do zařízení telefonu a tím pádem ušetřit data na cestách a v neposlední řadě „oblíbená místa“, které se vám synchronizují na vašich zařízeních se stejným účtem.

Offline mapy zpřístupníte ve volbě „profil“ vedle vyhledávacího pole

Aktualizace však nepřináší jenom funkce, které v České republice využijeme. Mezi novinky, které budou s největší pravděpodobností podporovány ve velkém pouze v zahraničí, se řadí například vylepšený „filtr míst“. Ten vám zobrazí seznam restaurací, hotelů a jejich hodnocení podle toho, jak je Google vyhodnotí. Další možností je funkce „Uber“, což je celosvětová půjčovna aut. Google implementoval širší propojení s touto službou, pro kterou u nás však nemáme využití. Dále je to vylepšené „plánování skrze hromadnou dopravu“ a rozšíření dostupnosti Street View do některých hotelů, restaurací a různých turistických destinací.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidcentral.com, droid-life.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 9. 5. 2014 00:05
Ak sa vám nechce čakať :)
http://www.mediafire.com/?t0qv1oaovd0y5yq

Vcelku by ma zaujímalo kedy Google sprístupní offline mapy ak pre Slovensko :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze