Google inovoval obchod Play: podívejte se, co se změnilo

23

Již několik měsíců slýcháváme o Material Designu, do kterého Google hodlá obléci všechny své aplikace. Dnes se aktualizace dočkal obchod Google Play a změny jsou samozřejmě po grafické stránce. Nová ikonka a mírně změněné prostředí s důrazem na lepší přehlednost.

Google aktualizoval obchod Google Play na verzi 5.0.31 a ta již přináší inovovaný vzhled, kterému se říká Material Design. Po aktualizaci si jako první všimnete nové ikonky samotného obchodu. Ta je hranatější, ale jinak stále s bílým podkladem. Po prvním spuštění nové verze obchodu si určitě všimnete také sytějších barev, které tak lépe rozlišují jednotlivé sekce obchodu. Naopak může někoho zamrzet, že zmizely elegantní stíny. Inu, dnes je snaha mít vše co nejjednodušší.


Obchod Google Play – nahoře stará verze, dole nová

Další změny lze pozorovat na každém kroku. Vždy jde o sytější tón barev nebo změnu tří teček na šipku zpět, pokud si otevřete boční menu. Praktická změna se udála u popisu aplikací. Zde se Google rozhodl zeleně zvýraznit pasáž, která popisuje novinky v aktuální verzi. Aktualizace se šíří postupně a v tuto chvíli ji tak ještě na vašem telefonu nemusíte mít. Vše se však v nejbližší dnech změní.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jan Pivoňka
Jan Pivoňka
Mě se ten Material Design, prostě nelíbí. A nelíbí se mi že to cpou mimo Android L, design je pak hodně roztříštění. Už mě to celkem mrzí u Hangoutů a nyní i Google Play, a k tomu taková ošklivá zelená. Myslím že bych mohl jít z Androidu na WP 8.1, popřípadě BB10. Design u WP8 mi připadá více minimalistický a elegantní. Ale to je jen věc názoru.
Dominik
Galaxy Sll furt nic
Juras
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Kliknul jsem na ''před'' a ''po''. Tak, abych je měl na jedné kartě. To proto, že při zběžném prohlížení jsem TY ZMĚNY prostě neviděl. A to je teda nářez!!!!! Trochu jiné odstíny původních barev, nadpisy posunuté o pár pixelů vlevo... tohle mají být ty změny? Co blbnete?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze