Jak bude vypadat nový obchod Google Play? (aktualizováno)

26

Neustálým vývojem prochází nejen samotné telefony, ale také operační systémy a rovněž aplikace. Jednu velkou obměnu nyní zřejmě chystá Google. Zásadní změna designu by měla padnout na obchod Google Play, ze kterého stahujeme hry, aplikace či filmy.

Aktualizováno 17. 9. 2014

Po dvou měsících jsou tu další úniky zobrazující vzhled obchodu Google Play, který se chystá. Čerpat bude z chystaného Material Designu, který Google hodlá nasadit naprosto všude s příchodem nového Androidu. Ten se mimochodem prozatím pracovně označuje jako Android L. Na obrázcích můžeme vidět, že se Google více zaměří na barevné provedení a především podklady. Už jen dle barvy by tak uživatel měl rozpoznat, v jaké části obchodu se nachází.

Obchod Play

Původní informace ze 14. 7. 2014

Řeč je o opravdu výrazné proměně, kdy se Google více zaměří na klíčové prvky, kterými budou obrázky a samozřejmě jméno dané položky, ať už půjde o hru, aplikaci, hudbu nebo film. Nový designový směr se jmenuje Material Design. Díky serveru Androidcentral.com máme možnost se na nový vzhled vcelku podobně podívat a rovnou také srovnat se starší, respektive aktuální verzí. Je nicméně nutné dodat, že se prozatím jedná o jakousi nefinální verzi a ve výsledku tak může nový vzhled vypadat odlišně.





Porovnání nové verze se starší v zobrazení pro tablety

Porovnání nové verze se starší v zobrazení pro telefony

Reálnost snímků přikládá ještě níže uveřejnění snímek, který bylo možné vidět během konference Google I/O 2014. Ten ukazuje opět novou podobu obchodu Google Play, která je velice podobná té, kterou jste mohli vidět výše na několika příkladech. Je na ni nicméně mnohem více informací, což potvrzuje nefinální verzi výše.

Podoba obchodu, která byla k vidění při Google I/O 2014

Prozatím není známo, kdy se Google rozhodne spustit aktualizaci svého obchodu Google Play. Spekuluje se o možnosti sladit nový vzhled s příchodem Androidu L. Pokud by se to potvrdilo, nemůžeme nový design očekávat dříve, než na podzim.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Fuj , fuj na celej android :D
Jakub
A proto mám radši Windows Phone. Sice je store černej, ale alespoň vím co stahuji. Google udělal Play tak jednoduchý až je složitý.
Šimon Vobruba
Šimon Vobruba
Jojo, pokud to bude vypadat takhle, tak je veskera informacni hodnota v haji. Si budeme muset vybirat aplikace jenom podle nazvu a cool obrazku. To uz si rovnou muzeme hazet minci, co si stahneme
GPM
To bude radosti u těch co mají 2'8 a 3' displeje. To bude krása a přehlednost jedna radost =D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze