Google Home Hub do každé rodiny! Nebo ne?

8
Google Home Hub do každé rodiny! Nebo ne?
  • Google Home Hub je konkurentem Amazon Echo a jiných chytrých hlasových asistentů
  • Displej o velikosti 7 palců nabídne funkci Ambient EQ, díky které se automaticky přizpůsobí okolnímu osvětlení
  • Tvůrci se rozhodli vynechat fotoaparát kvůli naprostému soukromí uživatelů
  • Do prodeje se Home Hub dostane již 22. října v přepočtu přibližně za 4 tisíce korun

Google Home Hub je zajímavou alternativou pro chytré asistenty, jako je například Amazon Echo. Home Hub nabídne 7palcový displej umístěný na obřím reproduktoru a pěkný minimalistický design. Displej přináší funkci Ambient EQ – dedikovaný senzor, který se automaticky přizpůsobí osvětlení v místnosti a nastaví displej podle potřeby. Ve chvílích, kdy se Home Hub nepoužívá, přehrává obrázky z Google Photos. Live Albums umožní zvolit kompozice fotografie konkrétních lidí, které chce uživatel vidět.

Google se v prezentaci pochlubil tím, že u zařízení Home Hub přepracoval služby jako Vyhledávání, YouTube, Mapy nebo Kalendář. Nyní se dají velmi jednoduše ovládat hlasem a poskytnou spoustu užitečných funkcí. Letos se v Googlu rovněž více zaměřili na design a Google Home Hub bude dostupný hned ve čtyřech barevných odstínech – mátové, růžové, uhelně černé a bílé.

Během prezentace bylo zmíněno, že Home Hub neobsahuje kameru, aby bylo pro uživatele pohodlné jej používat i v ložnicích nebo na jiných místech, kde chcete naprosté soukromí. Zároveň byl kladen důraz na to, aby byl Home Hub co nejvíce užitečný pro všechny členy domácnosti. Ráno dokáže uživateli sdělit venkovní teplotu, ideální trasu do práce nebo agendu na celý den. Během představení bylo rovněž demonstrováno, jak dobře může Home Hub posloužit jako videokuchařka, když uživatel nemá volné ruce. Pro rodiče zase může být zajímavá funkce zámku škodlivého obsahu.

Potěší rovněž velmi dobrá kompatibilita s dalšími chytrými zařízeními v domácnosti – aplikace Home View dokáže spolupracovat s výrobky více než 1000 různých značek a zároveň poskytne podrobný přehled o všech chytrých zařízeních v domě. Navíc mohou mít uživatelé pomocí aplikace Home App kontrolu nad tím, co se děje doma, i když nejsou přítomni. Zařízení bude dostupné již od 22. října ve Spojeném království, USA a Austrálii za cenu 149 dolarů (přibližně 4 tisíce korun i s daní).

Diskuze ke článku
Řezňýk
Má to čelní kameru, aby svět nebyl připraven o různé druhy autoerotické stimulace?
JirkaM
Nemá náhodou 10,3 palce?
Carda
No do každé rodiny kde to je použitelný tady určitě ne :-D
αΩ
Ta cena je až podezřele nízká!
Google stejně jako Amazon & spol. se holt snaží seč mohou nasadit fixně připojené trvale naslouchající štěnice kam to jen díky mdlému rozumu nemála konzumentů jde...
Sen všech Führerů @ 1984 se bohužel naplňuje :(
A to nehovořím o spy & hack všeho druhu, jenž se k těm mikrákům dříve či později stopro prokoušou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze