Google Glass využívají policisté v Dubaji

10

Chytré brýle Google Glass se ještě nedočkali veřejného nasazení, nicméně používá je už spousta lidí na světě. Komerčně jsou nasazeny například u policejního sboru v Dubaji, kde strážníci používají Google Glass pro snazší identifikaci zločinců.

Dubaj je hlavním městem stejnojmenného emirátu ve Spojených arabských emirátech a sluší se dodat, že velmi bohatým a tím pádem prosperujícím městem. Nouzi o peníze nemá ani samotný policejní sbor, který využívá pro své služby vozů Ferrari, Lamborghini, Aston Martin či Bugatti Veyron. Není proto divu, že se právě bohatý policejní sbor v Dubaji rozhodl své strážníky vybavit chytrými brýlemi Google Glass.

Google Glass

Prvně se o jejich nasazení začalo hovořit již v květnu, kdy plukovník Khalid Nasser Al Razooqi uvedl, že pro brýle budou z počátku k dispozici dvě aplikace. První umožní strážníkovi fotografovat dopravní situace či prohřešky a následně je posílat přímo z místa do policejní databáze. Druhá aplikace bude umět přečíst VIN číslo za čelním sklem a ihned tak zjistit, zda se nejedná o kradený vůz.

TIP! Google Glass pro vojenské účely: střelba za roh

Nyní se již brýle mají postupně dostávat jednotlivým policistům a plukovník dodává, že se chystá ještě jedna nová funkce. Tou by mělo být rozpoznávání obličejů, k čemuž jsou Google Glass takřka ideální. Na aplikaci pracovala přímo Policie v Dubaji a měla by pomoci snížit kriminalitu ve městě.

Google Glass

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Apríl
Dubaj je hlavní město SAE? Odkdy? To, že je nejnámjším městem z něj nedělá hlavní, tím je Abú Dhabí, to je zas článek proboha...
janO
Teda aj zlocincov vezu v lamborini ci ferrri? ved tam nie je miesto, alebo ich tahaju za lanom? inak je to motivacia dat sa zatknut a zviest na lamborgini :D
Kamil Raketa
Kamil Raketa
Naposledy upraveno: 3. 10. 2014 15:56
Trochu rozdíl oproti těm fabiím a octaviím u nás v Česku :D
pozer
lepsi je wolswagen tuareg. sice maly ale pohodlny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze